אמי תמיד אמרה שעוגות טורט זה מומחיות, ואני בתומי אף פעם לא ממש הבנתי למה, הרי זו עוגת ספוג. אבל כשאני בעצמי אמא כבר, עם כמה וכמה שנות נסיות במטבח, אני מתחילהל הבין למה התכוונה אמי. אני לא נהגת להכין עוגות טורט הרבה, בעיקר בגלל כמות הביצים האדירה בהן, אבל מדי פעם אני בהחלט חוזרת אל המתכון הזה.
לעוגה בקוטר 24:
6 ביצים מופרדות
כוס סוכר
כוס קמח תופח
5 כפות שמן
לסירופ סוכר:
חצי כוס מים
כף סוכר
לקרם וניל:
אינסטנט פודינג בטעם וניל
2 שמנת מתוקה (אפשר להחליף בשמנת פרווה)
חצי כוס חלב (חלב סויה לעוגה פרווה)
תותים / נקטרינות / שזיפים לקישוט
אופן ההכנה:1. מקציפים את החלבונים עד לקבלת קצף, בהדרגה מוסיפים את הסוכר וממשיכים להקציף לקצף יציב.
2. טורפים את חלמונים ושמן ומוסיפים את התערובת לקצף.
3. מוסיפים לקצף גם את הקמח.
4. מכניסים לתנור שחומם ל-180 מעלות לאפיה של כ-30 דקות או עד שקיסם יוצא נקי ויבש מהטורט.
5. הטורט הבסיסי שלנו מוכן, והגענו לשלב הקישוט. צננו את העוגה וחתכו אותה לרוחב לשניים.
6. מכינים את סירופ הסוכר: פשוט מרתיחים את מרכיבי הסירופ עד שהסוכר נמס.
7. מכינים את הקרם: מקציפים את כל מרכיביו יחד.
8. מרטיבים את החצי התחתון של הטורט, ומורחים עליו את הקרם.
9. מניחים מעל הקרם את החלק השני של העוגה, מרטיבים אותו עם סירופ סוכר, ומורחים אליו את שארית הקרם ומעל מניחים את קישוט עוגה שבחרתם (תותים, נקטרינות פרוסות, אפילו שוקולד)
פוליסמן אולגה