מתכון לעוגת טורט בסיסית צריך להיות לכל בשלנית בבית. נכון שכיום המון תחליפים זולים לבסיס עוגה בסופר, אבל האיכות לא משתווה לטורט שתכינו לבד בבית.
מרכיבים:
5 ביצים בטמפרטורת החדר
1 כוס סוכר
1/4 1 כוסות קמח
1/2 שקית אבקת אפיה
1 שקית סוכר וניל
2 כפות שמן או 50 גרם חמאה מומסת אופן הכנה:
1 כוס סוכר
1/4 1 כוסות קמח
1/2 שקית אבקת אפיה
1 שקית סוכר וניל
2 כפות שמן או 50 גרם חמאה מומסת אופן הכנה:
- מפרידים את הביצים.
- מקציפים את החלבונים והסוכר עד לקבלת קצף לבן ויציב.
- מערבבים את החלמונים ושמן (או החמאה) ומוסיפים לקצף ומקפלים פנימה בזהירות.
- מערבבים את הקמח, אבקת האפיה וסוכר וניל ומוסיפים לקצף בתנועות קיפול זהירות.
- יוצקים לתבנית משומנת בקוטר 26 למכניסיםלתנור שחומם מראש ל- 170 מעלות לאפיה של כ- 30 דקות.
פוליסמן אולגה