יש כמה וכמה סודי קוגל במסורת היהודי אשכנז, החל מהקוגל תפוח אדמה ועד קוגל תפוחי עץ. זהו מאכל יבודי מסורתי הנאכל בשבת, מכיוון שיחסית קל לשמור על חומו על הפלטה. במשפחתי קוגל תמיד הגיע בגרסת האיטריות שלו, שאותה אני רוצה לחלוק אתכם היום.
המצרכים:
חצי חבילת אטריות בינוניות
2 ביצים
כף סוכר חום (אם אין סוכר חום אפשר פשוט להוסיף עוד כף סוכר לבן)
כוס וחצי סוכר לבן
קינמון
מעט אגוזים טחונים, דבש תמרים וצימוקים
כוס מים
מעט חמאה
אופן הכנה:
מבשלים את האיטריות לפי הוראות היצרן. מסננים ושוטפים.
מחזירים את האיטריות לסיר ומוסיפים את הביצים, דבש תמרים, צימוקים. אגוזים וקינמון.
מכינים את הקרמל: מרתיחים יחד את הסוכר והמים.
שופכים לאט לאט על האטריות. אל תשכחו להשאיר מעט מהסירופ לסוף!
מערבבים היטב את הסירופ והאיטריות ושופכים לתבנית אינגליש קייק משומנת.
מגרדים את החמאה מעל ושופכים את הסירופ שהשארנו קודם בצד.
מכניסים לתנור שחומם מראש לחום של 200 מעלות כשהתבנית מכוסה כ-30 דקות. אח"כ מוציאים את נייר הכסף ואופים 10 דקות נוספות על חום של 220-250 מעלות.
פוליסמן אולגה