הפחתת כאבי פרקים כפונקציה של תנועה נכונה
לא מעט אנשים סובלים על כאבי פרקים. כאבי פרקים יכולים לבוא לידי ביטוי בכאבי ברכיים, כאבי גב, כאבים במפרק הירך, כאבי צוואר, כתפיים וכך הלאה. לרפואה המודרנית יש שתי דרכים מרכזיות לגרום הפחתת כאבי פרקים- טיפול תרופתי (לרוב הרופא ירשום לנו ארקוקסיה), ופיזיותרפיה.
אין ויכוח על כך שתרופת הארקוקסיה והפיזיותרפיה יעילות בטווח הקצר. אבל כמו תמיד, אין פתרונות קסם. ראשית, התרופות שניתנות לכאבי פרקים עלולות לגרום לתופעות לוואי מאוד לא נעימות כגון קוצר נשימה, כאבי בטן, תגובות אלרגיות למיניהן, חולשה, עייפות, כאבי ראש (עיינו בחוברת לצרכן של ארקוקסיה שהוציא משרד הבריאות) ועוד. שנית, וזה אולי יותר גרוע- הן לא פותרות את הבעיה, אלא את הסימפטום.
הפחתת כאבי פרקים חייבת לצאת מתוך ההבנה שהכאב הוא לא הבעיה, אלא הסימפטום. זוהי טעות שקל להבין אותה ולהתפתות לה, אבל זו, כאמור, טעות. דמיינו אסלה סתומה שהמים נשפכים ממנה. האם לנגב את המים על הרצפה יפתור את הסתימה באסלה? בוודאי שלא. באותה מידה, הפחתת כאבי פרקים חייבת להיעשות על ידי מציאת גורם הבעיה ומתן פיתרון לאותו גורם.
ישנם אנשים רבים שסובלים מכאבי פרקים עקב הרגלי תנועה לא נכונים. דוגמא קלאסית היא שימוש יתר בצד הדומיננטי של הגוף. אנחנו משתמשים, באופן טבעי, בצד הדומיננטי שלנו כדי לפעול- להרים משאות כבדים, מזיזים דברים, מגרדים בראש, כותבים, זורקים כדור וכך הלאה, הכל עם הצד הדומיננטי. הפועל היוצא מכך הוא שהצד הלא דומיננטי הולך ונחלש בעוד הצד הדומיננטי הולך ומתחזק. התוצאה היא חוסר סימטריה חמורה בין הצדדים.
למה חוסר סימטריה הוא בעייתי ומסוכן? משום שהוא גורם להרגלי תנועה בעייתיים, ויותר עומס יופעל על צד אחד של הגוף מאשר על השני. הצד שיקבל יותר עומס ממה שהוא מסוגל להתמודד איתו ילך ויישחק לאט לאט, עד שיתחילו כאבי פרקים ופציעות.
הפיתרון לבעיות כאלה פשוט- לומדים איך לזוז נכון. עושים אבחון FMS (עניין של רבע שעה) ומגלים איפה חוסר הסימטריות שלנו, באילו תנועות אנחנו מתקשים ומה גורם לנו לעומס יתר. הדרך המהנה והנעימה ביותר לתקן את הרגלי התנועה שלנו תהיה היעילה ביותר, משום שכל דרך אחרת תהיה משעממת ולא נרצה להתמיד בה. הפחתת כאבי פרקים יכולה להיות כיפית, כשעושים את זה נכון!
נדב שושןPrimal move
אימון פונקציונאלי