סנגריה זה כבר מזמן לא רק יין אדום ומיץ תפוזים, יצא לי לשתות גם סנגריה ללא פלחי התפוז, אבל אם המון תותים, סנגריה ללא פירות כלל ועוד כמה וכמה וריאציות של המקשה הספרדי הזה. מדובר על משקה קליל וטעים שניתן לשתות חם או קר, תלוי בעונה ולגוון בהתאם לפירות העונה בתוספות.
מרכיבים:
• 2 כוסות אוכמניות
• 2 כפות סוכר
• כוס מים
• בקבוקי יין רוזה 750 מ"ל
• /21 כוס קוניאק
• 2 כפות כוס מיץ לימון
• 3 פרוסות אפרסקים או שזיפים לעיטור
נתחיל עם הכנת הסירופ:
מערבבים בסיר כוס אוכמניות עם סוכר, מים וקורט מלח.
מביאים לרתיחה ומנמיכים את האש.
מבשלים 10 דקות תוך ומערבבים מדי פעם.
מקררים בטמפרטורת החדר.
בשלב הבא עדינות זה מילת המפתח - תעבירו את תערובת הסירופ דרך המסננת מפלי לרסק את האוכמניות.
הבא נתחיל בהכנת הסנגריה:
בקנקן מערבבים את הסירופ עם יין, הקוניאק, מיץ הלימון, כוס האוכמניות שנותרה.
מכסים ושומרים במקרר לפחות 4 שעות טרם ההגשה.
את משקה הקיץ הזה מומלץ להגיש עם קרח ופלחי שזיפים.
פוליסמן אולגה