להכין גרנולה בבית לא לוקח המון זמן, ואפשר להכין כמות גדולה של גרנולה בכל פעם ולשמור בצנצנת סגורה היטב. המרכיבים של הגרנולה הם בעיקר שיבולת שועל בליווי כל מיני תוספות בריאות וטעימות כגון אגוזים, צימוקים, פירות יבשים, ואף שוקולד (הפחות בריא, אבל לא פחות טעים).
חומרים ל-1 ק"ג גרנולה:
4 כוסות שיבולת שועל (לא מהסוג האינסטנט שמשתמשים בו לדייסה)
2 כוסות אגוזים לא קלויים, שבורים גס
כוס תערובת זרעים לא קלויים (שומשום, גרעיני חמנייה או דלעת)
100 גרם חמאה
1/2 כוס סוכר חום
1/4 כוס דבש
מעט מלח
2 כפיות תמצית וניל (אפשר להחליף בקינמון)
כוס וחצי פירות יבשים קצוצים גס
אופן ההכנה:
1.מערבבים את שיבולת השועל עם האגוזים והזרעים.
2.בסיר על להבה קטנה מחממים חמאה, סוכר, דבש מלח. מערבבים עד שהסוכר נמס.
3.מסירים מהאש ומוסיפים את הקינמון והווניל.
4. שופכים את התערובת על תערובת שיבולת השועל ומערבבים היטב.
5. מפזרים את התערובת המתקבלת על תבנית מרופדת בנייר אפיה.
6 .מכניסים לתנור שחומם מראש ל-170 מעלות כ-40 דקות (עד שהתערובת מזהיבה). אל תשכחו לערבב מדי פעם בעת האפיה.
7. מוציאים מהתנור ומצננים לגמרי. לתערובת הקרה מוסיפים פירות היבשים ומערבבים.
פוליסמן אולגה