אני אוהבת גרנולה, וההכנה שלה לא לוקחת המון זמן. הדבר היחיד שעורך זמן זה לבחור בחנות טבע את התוספות שתרצו לשים בגרנולה, כי האפשרויות בהחלט מגוונות. יש האוהבים גרעינים, ויש אוהבים קוקוס, אפשר לגוון גם ע"י הוספה של אגוזים שונים כל פעם. פקאנים למשל הם אגוזים מאוד דומיננטיים, אילו אזוגי מלך כמעט ולא מורגשים בתערובת.
מצרכים:
500 גרם קוואקר
1/4 כוס קוקוס, גרעיני דלעת, שומשום, גרעיני חמניות או תערובת שלהם
1/2 כוס אגוזים מכל סוג שהוא
3/4 כוס שמן
כוס דבש מחומם מעט
אופן ההכנה:
- מערבבים את כל החומרים היבשים
- יוצקים מעל תערובת החומרים היבשים את דבש ושמן ומערבבים.
- מרפדים תבנית בנייר אפיה ומפזרים את התערובת על התבנית.
- אופים תנור שחומם מראש לחום של 180 מעלות כחצי שעה עד שהגרנולה שלנו מזהיבה. יש לערבב מדי פעם לקליה זהה מכל הצדדים.
- בסיום ההכנה מקררים ומפוררים.
פוליסמן אולגה