גריסי הפנינה נחשבים למאכל מזין בריא ומשתמשים בהן להכנת מאכלים שונים כגון מרקים ונזידים, סלטים טריים ותוספות. זמן הבישול בקצר יחסית לשאר הקטניות עושה את גריסי פנינה לחביבי הבשלנים.
חומרים:
כוס גריסי פנינה שטופים
2 כוסות מים קרים
מעט שמן זית לטיגון
חצי צרור פטרוזיליה טריה קצוצה דק (אפשר להימנע מהקיצוץ ע"י שימוש ב-2 כפות פטרוזיליה יבשה)
3-4 שיני שום גדולות, כתושות או 2 קוביות שום כתוש של דורות
מלח, פלפל
אופן הכנה:
1. מטגנים את גריסי הפנינה בשמן זית בערבוב מתמיד כמה דקות.
2. מוסיפים מים, מלח ופלפל. מערבבים, מביאים לרתיחה.
3. מכסים, ומבשלים על אש קטנה עד שהמים נספגים והגריסים רכים.
4. מוסיפים לסיר עם הגריסים את השום והפטרוזיליה ומערבבים היטב.
5. משאירים את הסיר מכוסה עוד כ-20 דקות.
תוספת מצויינת לכל מנה מוכנה! בתיאבון!
פוליסמן אולגה