אני חייבת להודות כי שבועות הוא החג בשבילי. הגבינות והמאפים הם האוכל האהוב עלי. הסמבוסק סמילוי גבינות יכול להשתלב יפה בשולחן החג או בפיקניק משפחתי. אפשר למצא את המסבוסק סשילובי גבינות שונות, כולל גבינות עזים ובולגרית מעודנת לפי טעמכם האישי
מצרכים:
2 כוסות יוגורט נוזלי
3/4 כוס שמן
200 גרם חמאה תנובה
1 כפית בהרט
מעט מלח
כף סוכר
קוביית שמרים + מעט מים פושרים
למילוי:
300 גרם גבינה בולגרית
300 גרם צפתית
250 גרם חמד
2 ביצים
הכנת הבצק:
1. ממיסים את השמרים במעט מים פושרים
2. מוסיפים את כל שאר החומרים ומערבבים עד לקבלת בצק גמיש.
3. מתפיחים במשך כ-30 דקות ובנתיים מכינים את מילוי הגבינות
הכנת המילוי:
1. מערבבים את כל החומרי המילוי לבלילה אחידה
חוזרים לבצק לאחר שהוא תפח ומרדדים.
יוצרים ממנו עיגולים (כוס גדולה עושה את העבודה) ובמרכז כל עיגול שמים מילוי. סוגרים את הקצוות ומעבירים לתבנית מרופדת בנייר אפיה לאפיה של כחצי שעה בחום של 180 מעלות.
פוליסמן אולגה