סמבוסק הוא מאפה עירקי מסורתי ממולא בכל טוב. כיום אפשר לפגוש סמבוסק במילוי בשר או גבינה, תרד או פלפלים. ותאמינו או לא כל אחד מהמילוים הנ"ל יותר טעים מהשני. אני אישית לא ממש אוהבת את הגרסה המטוגנת, ומעדיפה לאפות כמו במתכון הנ"ל.
אז איך מכינים סמבוסק טוב?
לבצק:
3 כוסות קמח
20 גרם שמרים
2 כפיות מלח
1/2 כוס מים פושרים
1 כף שמן זית
למילוי:
2 חצילים פרוסים לעיגולים בעובי 1/2 ס"מ
3 עגבניות בשלות פרוסות לעיגולים בעובי 1/2 ס"מ
1/2 כוס שמן זית
צרור קטן עלי זעתר
מלח ופלפל
150 גרם גבינת פטה מגורדת
הכנת המילוי:
- מרפדים תבנית בנייר אםיה ומסדרים עליה את החצילים והעגבניות. מברישים את הירקות בשמן זית ומפזרים מעל מלח, פלפל ועלי זעתר.
- מכניסים לתנור שחומם מראש לחום גבוה (250 מעלות) וקולים עד שהירקות מחליפים צבע. זה סימן שצריך להפוך את הירקות ולקלוע גם מהצד השני.
- מוציאים מהתנור ומקררים.
- מעברים לקערה, מוסיפיםאת הגבינה ומערבבים.
ההכנת הבצק :
שמים את כל מרכיבי הבצק חוץ מהמים בקערה ומערבבים.
מוסיפים את מים פושרים לאט לאט עד לקבלת בצק חלק וגמיש.
שמים את הבצק בצד להתפחה (בערך לשעה).
כשהבצק תפח, מרדדים את הבצק על משטח מקומח וחותכים לריבועים.
- שמים במרכז כל ריבוע כף מילוי ומהדקים למשולש
- מסדרים את הסמבוס
פוליסמן אולגה