את הסמבוסק בדרך כלל מטגנים בשמן עמוק, אבל מאז עליית המודעות לנזקי הטיגון, אפיית הסמבוסק תופסת תאוצה בקרב המבשלות. כמובן שיש עוד כמה סיבות טובות לאפיה ולא לטיגון, והעיקריות שבהן הן ריח השמן והלכלוך שבטיגון.
לבצק:
3 כוסות קמח
20 גרם שמרים
2 כפיות מלח
1/2 כוס מים
1 כף שמן זית
למילוי בשר:
1/2 קג בשר עגל טחון
1/2 ק"ג בשר טלה קצוץ דק
3 בצלים קצוצים דק
עגבניה גדולה חתוכה לקוביות (ללא הנוזלים)
2 בצלים ירוקים
100 גרם צנוברים
מלח, פלפל שחור, בהרט
הכנת המילוי :
- מטגנים את הבצל הקצוץ
- מוסיפים את הבשר וממשיכים בטיגון. לא לשכוח לפורר את הבשר עם מזלג כל הזמן.
- מוסיפים תבלינים ובסוף מוסיפים את עגבניה, בצל ירוק חתוך.
- מטגנים עוד מספר דקות עד לספיגת הנוזלים.
הכנת הבצק :
- שמים את חומרי הבצק פרט למים, בקערה מערבבים ולשים.
- מוסיפים את המים הפושרים לאט לאט עד לקבלת בצק גמיש.
- מכסים את הבצק ושמים למקום חמים להתפחה של שעה.
- כאשר הבצק תפח מרדדים אותו וחותכים לריבועים
- במרכז הריבוע שמים ככף מהמילוי ומקפלים למשולש שאת קצוותיו מהדקים היטב.
- מניחים את המשולשים על תבנית מרופדת בנייר אפיה ואופים כ-20 דקות בחום של 200 מעלות.
פוליסמן אולגה