1/2 ק"ג קמח תירס
3/4 1 ליטר מים (מומלץ להמיר חצי מהמים בחלב)
1 כפית מלח
אופן הכנה:
- מרתיחים מים (וחלב) ומוסיפים את ההמלח. (מומלץ שיהיה גם קומקום עם מים רותחים בצד במידת הצורך).
- כשהמים רותחים, מנמיכים את האש שופכים פנימה את קמח התירס ממש לאט לאט ובכמות קטנה, ומערבבים ללא הרף בכף עץ, כדי שלא יווצרו גושים.(אם התערובת סמיכה מדי הוסיפו מעט מים רותחים-זוכרים את הקומקום שמכחה בצד?).
- בדגש בפולנטה הוא בישול איטי של כ-45 דקות וערבוב, ערבוב, ערבוב עד לקבלת דייסה סמיכה.
אם לא בא לכם לעמוד ולירבב 45 דקות אולי תנסו את הפולנטה האפויה?
לאחר כ-10 דקות ערבוב ובישול, פשוט שופכים את הפןלנטה לתבנית משומנת בחמאה ואופים במשך 40 דקות בחום של 180 מעלות. כמה דקות לפני שמוציאים את הפולנטה מהתנור פזרו מעל מעט חמאה.
פוליסמן אולגה