קרם בואריה הוא קינוח מעולה שתמיד מצליח. נכון שיש בו לא מעט שלבים והקצפות רבות, אבל התוצאה הסופית היא קינוח מצויין שמתאים במיוחד לימי קיץ החמים. הבעיה היחידה בקרם בואריה היא שאם לא עושים אותו במנות אישיות, מסוגלים לאכול תבנית שלמה בהרף עין.
מצרכים:
כוס וחצי חלב קר
שקית ג'לטין
4 חלמונים
כוס סוכר
1 כף קמח רגיל
2 כפות ברנדי (אם רוצים מתכון ללא אלכוהול, אפשר להוסיף 2 כפות חלב)
1 כפית תמצית וניל
שמנת מתוקה קרה מאוד
2 כפות אבקת סוכר
4 חלבונים
אופן הכנה:
שמים את הג'לטין והחלב בסיר ועל אש קטנה בוחשים כמה דקות, עד שהג'לטין נמס לחלוטין. מניחים בצד לצינון
לערבב יחד את החלמונים, 1/2 כוס סוכר, קמח, ברנדי ווניל ומוסיפים לתערובת החלב לאט לאט בבחישה מתמדת.
משבלים את הכל על אש קטנה 5-10 דקות על מנת להסמיך את התערובת. מניחים בצד ומצננים.
בנתיים מקציפים את השמנת המתוקה עם אבקת הסוכר לקצף יציב. ומוסיפים אותה לקרם שבנתיים התקרר.
עוברים לחלבונים: מקציפים את 4 החלבונים , ולאט לאט מוסיפים 1/2 כוס סוכר.
למקפלים את הקצף שהתקבל לתוך הקרם שקיבלנו עד כה ויוצקים לתבנית בינונית.
לכסות ומכניסים לקירוא לפחות ל-6 שעות .
פוליסמן אולגה