במיה הוא ירק מאוד פופולרי, וקיימים אינספור מתכונים לתבשילים וסלטים עם תרמילי במיה. במתכון שלפניכם משתלבים יפה שני מרכיבים - במיה ועגבניות. השילוב הזה לא רק יפה אלא גם טעים. תנסו ותראו!
מרכיבים:
חצי ק"ג במיה טרייה
3 כפות שמן זית
?1/4? כוס מים
4 עגבניות חתוכות לקוביות
כפית סוכר
מלח ופלפל
אופן הכנה:
1. מסירים את גבעולי הבמיה, (תשתדלו לא לפגוע בתרמיל).
2. מעבירים למסננת, שוטפים היטב.
3. מקפיצים את הבמיה במחבת על להבה בינונית, עם מטעט שמן זית כדקה או שניים.
4. מוסיפים עגבניות, מים, סוכר, מלח ופלפל, מערבבים ומביאים לרתיחה.
5. מבשלים כעשר דקות תוך ערבוב מדי פעם, עד שהבמיה מתרככת, אך נותרת עדיין פריכה.
זמן הכנות:זמן בישול:סה"כ זמן הכנה:
פוליסמן אולגה