בעלי החיים הביתיים שלנו, בעיקר כלבים וחתולים, הופכים לחלק בלתי נפרד מחיי המשפחה וסדר יומה. מדובר בבעלי חיים רגישים שרגילים לשגרת היום יום ויכולים להתקשות בהסתגלות לשינויים. מעבר דירה הוא בהחלט שינוי משמעותי לא רק עבורכם אלא גם עבור חיות המחמד שלכם ועבורם מדובר גם במעבר לא צפוי שאין להם יכולת להערך אליו נפשית. לכן, ההכנות למעבר וארגון החיים בדירה החדשה צריכים לכלול גם התייחסות רגישה לכלב או לחתול שלכם.
יום המעבר
בעלי החיים הביתיים יתחילו להרגיש את רוחות השינויים כבר כשהבית יתחיל להארז ולעבור לארגזים. כלבים וחתולים רגישים יגיבו באי נוחות, במקרה הטוב, לשינויים במראה החדרים או לצפיפות שתיווצר. לכן, כדאי להשאיר חדר אחד פנוי יחסית ולהשאיר בו חפצים וריהוט שהכלב או החתול מכירים. במילים אחרות, נרצה להשאיר לו תחושה מסויימת של בית, עד הרגע האחרון. אם יש אפשרות, כדאי להוציא את הכלב לטיול דווקא בדקות האינטנסיביות שבהן המובילים מפנים את הבית והבית מלא בזרים שנכנסים ויוצאים, מבלי לגלות רגישות מיוחדת לבעל החי. כדי שתוכלו למצוא זמן גם לבעל החיים ביום עמוס ומורכב כיום במעבר, כדאי להעזר בכל השירותים הנוחים שיש היום, כמו שירות מעבר דירה של חברות התקשורת והספקים שונים, שיפנו מעט מהזמן שלכם.
הובלת בעל החיים
רצוי להעביר את בעלי החיים ברכב הפרטי שלכם, איתכם ולא באמצעות המובילים, מה גם שרובם לא יסכימו להעביר בעלי חיים במשאית. הרבה כלבים נהנים מנסיעה במכונית, אבל כיוון שאתם מגיעים לסביבה לא מוכרת עבורם, כדאי שיהיו מוחזקים או קשורים, כדי למנוע מצב שיברחו מבהלה עם ההגעה. אם הכלב או החתול מראים סימני לחץ או לא מורגלים לנסיעה, מוטב להעביר אותם בתוך כלוב נשיאה סגור. טוב תעשו אם אדם אהוב ישב איתם מאחורה וישרה עליהם ביטחון במהלך הנסיעה.
הסתגלות לסביבה החדשה
ההסתגלות לבית ולסביבה החדשים עשויה לקחת זמן. בימים או בשבועות הראשונים, חשוב לתת תשומת לב מיוחדת לבעלי החיים. הדבר הראשון שכדאי לעשות הוא להעביר את כל הציוד של הכלב או החתול וגם רהיט (ספה וכדומה) שאהוב עליו לאחד החדרים, כדי לתת לו תחושה מחודשת של סביבה מוכרת. סדרו לו סביבה ללא ארגזים וחפצים לא מוכרים. בתקופת ההסתגלות, רצוי ללכת עם הכלב לטיול ברצועה ולתת לו להכיר את השכונה, כמו גם את הסכנות והמגבלות. יש כלבים וחתולים שיגיבו בדכדוך למעבר ויסרבו לאכול. אם בעל החיים לא אוכל או לא חיוני גם אחרי שלושה או ארבעה ימים, כדאי לקחת אותו לוטרינר – לכן ודאו שכל המסמכים, תעודות החיסונים וכדומה של בעל החיים, יהיו בהשג יד ולא קבורים עמוק באחד הארגזים.