פסלים ישראליים
הפיסול החל להופיע החל מהתרבות היוונית, אנו נחשפים בתקופה זאת לפסלים של גברים צעירים. פיסול זה היווה השראה לפיסול המצרי, שנעשה ובוצע בצורה שונה. מתקופה זאת כשרצו לפאר ולכבד מנהיג כלשהו, היו בונים פסל בצלמו. היהדות דוחה את הפסלים כפי שנאמר בכתובים: לא תעשה לך כל פסל או ציור. למרות האיסור קמו לנו פסלים ישראליים מוכשרים. הסביבה הטבעית אפשרה לפסלים הישראליים ליצור פסלים ממגוון חומרים שנמצאים בטבע: אבן שיש, גרניט, גיר בזלת חימר, עץ ועוד.
הפסלים הישראליים החלו לפסל פסלים גדולים מאוד שנמצאים בכיכרות רבות. הם מפסלים במגוון טכניקות ומגוון דמויות. למשל פסל האריה בתל חי, אנדרטאות ברחבי המדינה למנהיגים ולחללי צהל ונפגעי פעולות האיה. פסלים רבים מפוזרים ברחבי הארץ, ומוסיפים יופי לנוף. הפסלים הישראליים ניחנו בדמיון רב והפסלים שלהם מלווים ומתארים את קורות המדינה. תחילת הפיסול בארץ ישראל מאופין עם הקמת בצלאל (בית הספר לאמנות).
הפיסול הארץ ישראלי הראשון היה מושפע מהפיסול הבינלאומי, אך יחד עם זאת כל הזמן הייתה שאיפה ליצור פסלים בסגנון יחודי וארץ ישראלי. כך התפתח הפיסול הכנעני, פיסול זה היה בהשפעת הפיסול האירופי אך נוספו לו מוטיבים מזרחיים.
הפיסול הישראלי עבר מהפכים רבים במשך שנות קיומה של המדינה, מהפיסול הכנעני הגיעה תקופה של הפיסול המודרני המופשט, לאחר מכן החל גל פיסול המחאה שאחד מראשיו היה תומרקין, לאחר מכן הגיע הגל שפיסל בדיקט.
עולם הפיסול הלך וגדל , ופסלים ישראליים החלו לפסל גם פסלים שמתמזגים ומארים את הנוף וההוויי הארץ ישראלי. הפסלים הישראליים זכו וזוכים גם היום לפרסים והערכה רבה בכל רחבי העולם.
שירי מאיר
מנהלת השיווק בחברת זימלארט במה של אמנים
שירי מארגנת תערוכות וירידי אמנות למען התרבות בישראל בכלל ולקידום אמנים ישראלים בפרט.