לאחר סיום תואר ראשון במנהל עסקים יכולים הבוגרים להמשיך ללימודי תואר שני עם התמחות ספציפית. אחת האפשרויות המבוקשות והמובילות שבהן היא ללא ספק ההתמחות במימון, אשר מכשירה סטודנטים לניהול היבטי המימון הפיננסי של חברות וארגונים, בעיקר במגזר הפיננסי והבנקאי. הכישורים והכלים הנלמדים מקיפים בין היתר את תזרים המזומנים, ענפי הייצור, שיווק, מציאת משאבי מימון, השקעות, גיוס הון וחלוקת רווחים. חשוב לדעת כי המסלול המבוקש מוצע כיום על ידי מכללות ואוניברסיטאות רבות בארץ ובעולם.
למי מיועדים לימודי מנהל עסקים ומימון
לימודי מנהל עסקים ומימון מיועדים לכל אדם המעוניין להשתלב בתפקידי ניהול בכירים בעולם העסקי, בדגש על ההיבט הפיננסי המהווה מרכיב בסיסי, חשוב ומהותי בניהולם של כל חברה וארגון. הלימודים מיועדים לבוגרי תואר ראשון במנהל עסקים וכן לבעלי תואר ראשון בתחומים משיקים, כמו חשבונאות או לימודי שיווק וניהול.
מטרת הלימודים
לימודי מנהל עסקים ומימון נועדו לספק לבוגרים הבנה מעמיקה בניהול תקציבי הארגון, תוך שימוש בכלים מעשיים לקבלת החלטות, ניתוח דוחות פיננסיים וניצול יעיל של משאבים קיימים. גורמים אלו וכן גורמים נוספים יעניקו לארגון את הידע הנחוץ לקבלת החלטות נכונות אשר ירחיבו את פעילותו ויגדילו את היקף רווחיו באופן משמעותי. כמו כן, הלימודים מתמקדים בכל הקשור לשוק ההון ולדרכי ההשקעות הטובות ביותר בארץ ובעולם.
תכני הלימוד
תכני הלימוד במסלול מנהל עסקים ומימון מורכבים מקורסי בחירה וחובה, חלקם בתחומי מנהל העסקים ואחרים בתחום המימון. הקורסים עוסקים בין היתר בנושאים הבאים: חשבונאות פיננסית, ניתוח דוחות כספיים מתקדם, פיזור סיכונים, מערכות מידע פיננסיות, מערכות מידע ניהוליות, ניהול מידע, מדיניות פיננסית בארץ, מודלים סטטיסטיים, שוק ההון, סחר בבורסה, ניירות ערך, מאגרי מידע פיננסיים, ניהול רווחים, אופציות וחוזים עתידיים.
מוגש כשירות מטעם המרכז ללימודים אקדמיים