המדריך לפינוי שוכרים
בתחילה נראו השוכרים נחמדים וחינניים אך עד מהרה הפסיקו לשלם את דמי השכירות ו/או החליטו להשתקע בדירתכם גם לאחר מועד סיום החוזה בלי לשלם מאומה.
מה עושים?
פינוי בכח עלול לגרור תביעה אזרחית כנגדכם בנוסף להיבט הפלילי שבמעשה ולכן כלל לא מומלץ!
תביעה אזרחית בהליך רגיל או תביעה בסדר דין מקוצר הן אפשרויות נוספות העומדות לרשות בעל הנכס, אך כידוע טחנות הצדק טוחנות לאט, אך אל יאוש.
בסוף שנת 2008 תוקנו תקנות סדר הדין האזרחי על ידי המחוקק במטרה להעניק סעד מהיר לבעלי נכסים, ולפנות את נכסיהם משוכרים עקשנים אשר סירבו להתפנות בתום תקופת השכירות או לאחר הפרות יסודיות של הסכמי השכירות.
ויודגש כי עד לאותה העת, הליכים לפינוי מושכר היו הליכים אשר אורכים זמן רב מאוד, עובדה שמשמעותה הסבת נזקים כלכליים והרגשה של תסכול לבעלי נכסים אשר כל רצונם היה להשיא את רווחיהם באמצעות הנכסים שבבעלותם.
במסגרת התיקון האמור, ניתנה לבעלי נכסים אפשרות נוספת, מלבד אלו שהיו מוקנות להם ערב התיקון, לפתוח בהליך תביעה ייחודי ומהיר לפינוי מושכר אשר חוק הגנת הדייר אינו חל עליו.
הסעד אותו ניתן לבקש במסגרת הליך זה הוא סעד לפינוי המושכר בלבד, סעדים נוספים בשל אותה עילה, כגון פיצוי עבור נזקים, ניתן יהיה להגיש בהליכים אחרים בנפרד.
כפי שנאמר, הליך תביעה לפינוי מושכר הינו הליך מהיר אשר בו כל המסמכים, לרבות, תצהירי עדות ראשית, אסמכתאות משפטיות וחוות דעת ככל שישנן מצורפים לכתב התביעה.
הנתבע מצידו נדרש להמציא כתב הגנה בצרוף כל המסמכים הנדרשים, תוך 30 ימים מיום בו קיבל את כתב התביעה, ובית המשפט יקבע מועד לדיון בתביעה שלא יהיה מאוחר מ-30 ימים ממועד הגשת כתב ההגנה האחרון בתיק.
לסיכום, אנו רואים כי סעד הפינוי, אותו סעד מרכזי שבעלי הנכסים מבקשים במקרים מצערים אלה, יכול שינתן להם בתוך 60 ימים מיום שהגישו את תביעתם!
היה ונתקבלה התביעה ואילו הנתבע לא הואיל לפעול בהתאם להוראות פסק הדין ולהתפנות במועד שנקבע על ידי בית המשפט, הרי שניתן יהיה לפתוח תיק בהוצאה לפועל לאחר 15 ימים ממועד מתן פסק הדין או ממועד המצאתו לנתבע, וזאת לשם פינוי באמצעות לשכת ההוצאה לפועל ואף בסיוע המשטרה ככל שיש צורך.
זכרו, יעוץ משפטי מעורך דין המתמחה בתחום יכול להואיל רבות באופן ניהול ההליך והצלחתו וכן בהליכים הנלווים לו כגון קבלת פיצוי עבור הנזק הכלכלי שנגרם לכם.
משרד עורכי הדין קופפר & בן מרדכי עומד לשירותכם בכל שאלה
Kbm.lawoffice@gmail.com
עו"ד רפאל בן מרדכי, טל' 054-4633009, עו"ד יבגני קופפר, טל' 054-6383420
www.facebook.com/kbm.lawoffice
במידה ואהבתם, פרגנו לנו בלייק בעמוד הפיסבוק.
• כל האמור מנוסח בלשון זכר לצורך הנוחיות בלבד ומיועד לנשים וגברים כאחד.
אין באמור לעיל כדי למצות את מלוא הסוגיות העולות בכל מקרה ומקרה ואין האמור לעיל מהווה ייעוץ משפטי או תחליף לייעוץ משפטי ואינו מהווה המלצה לנקיטת הליכים כאלה או אחרים או להימנעות מהם, ואנו ממליצים לא להסתפק באמור לעיל ולפנות לייעוץ אצל עו"ד המתמחה בתחום בטרם נקיטת כל פעולה. כל המסתמך על האמור בכל דרך שהיא עושה זאת על אחריותו בלבד והאחריות לכל תוצאה, ישירה או עקיפה, בשל הסתמכות על האמור, תחול על המשתמש בלבד והוא מוותר בזאת על כל טענה ו/או תביעה כנגד כותבי המאמר.