כל עבודת שטח, דורשת שימוש במכשירים מותאמים אשר מאפשרים לבצע את העבודה באופן בטוח ובמהירות האפשרית. כיום ישנם מגוון רחב של כלי עבודה המשתמשים לעבודות הנדסיות, כמו הנחת ותיקוני תשתיות, בנייה והריסת בתים. תחום העבודה ההנדסית מכיל מתוכו מגוון רחב של סוגי עבודה אשר לכל אחד מהם ישנו ציוד המותאם לו. ישנו שימוש רב לכלי עבודה אלו אשר נכללים תחת הקטגוריה ציוד מכני הנדסי, או בקיצור המקובל צמ"ה או צ.מ.ה. קטגוריה זו מכילה כלי עבודה כמו טרקטורים, דחפורים, מנופים, כדורי הריסה, מלגזות, מעמיסים טלסקופיים ועוד.
מלבד עבודות הנדסיות, ציוד זה משמש גם לעבודות בתחום החקלאות. נוכל למצוא שימוש רב של מלגזות וטרקטורים המסייעים בחרישת האדמה. כמו כן, איסוף היבול גם נעשה כיום באמצעות כלים מכניים ומשפרים משמעותית את הזמן וכוח האדם הנדרש. כלים אלו הנם כבדי משקל מאחר והם מכילים מערכת גלגלים משוכללת ומיועדים לנשיאת משקל כבד. הדבר החשוב ביותר בכלים אלו הוא השמירה על יציבות הכלי ועל כך משקלו הרב מסייע לכך. כלים אלו לעתים אינם מורשים לנסוע בכבישים הסלולים שכן מהירותם מעכבת את נסיעת שאר כלי הרכב, לכן לרוב הובלתם תיעשה על ידי משאית מתאימה. כדי להבדיל כלים אלו משאר הכלים בכביש ניתן להבחין בלוחית הרישוי השחורה המאפיינת את ציוד מכני הנדסי.
הפעלת כלים אשר מוגדרים תחת הקטגוריה צ.מ.ה דורשת ידע והתמחות מוקדמת. רישיון רגיל המאפשר נסיעה ברכב פרטי אינו מספיק כדי להפעיל ציוד כבד זה. כיום קיימים קורסים "מפעיל ציוד מכני הנדסי" אשר מאפשר לקבל את ההסמכה בהפעלת מכונות הנדסיות אלו. קורסים אלו נמשכים כמה חודשים והם מכילים הן ידע עיוני והן ידע מעשי. בסוף כל חלק ישנו מבחן ובמעבר של שני מבחנים אלו בהצלחה ניתנת ההסמכה. בחלק העיוני נלמדים סוגי כלי העבודה המוגדרים תחת הקטגוריה צמ"ה, לאיזו סוג עבודה כל כלי מיועד, כיצד ניתן לתפעל אותו, מהם כללי הבטיחות, כיצד ניתן לשמור על בטיחות באתר, מה היתרונות והחסרונות של כל כלי ועוד. בחלק המעשי ישנה האפשרות לחוות את החומר העיוני הנלמד ולקבל את הרגישות הנדרשת בעת הפעלת הכלי.