האמת שאני חייבת להודות כי פודינג לחם הוא לא מנה שתמצאו כל יום בביתנו. שאריות הלחם בדרך כלל הופכות אצלינו שפרנצ' טוסט או לחם בטוגן, בלשון העם. אבל לאחר צפיה של כמה תוכניות של מר ג'יימי אוליבר החלטתי לנסות משהו בריטי במטבח שלי. חלה של שבת הפכה לבסיס מצויין לפודינג לחם.
מרכיבים:
• 8 פרוסות חלה ישנה ללא הקרום
• כ-40 גרם חמאה
• 60 גרם שוקולד צ'יפס
• 500 מ"ל חלב
• חצי מיכל שמנת מתוקה
• 60 גרם סוכר דק + 2 כפות סוכר דמררה
• 3 ביצים
• תמצית וניל
1. מורחים על פרוסות החלה מעט חמאה וחותכים את הפרוסות לקוביות.
2. מסדרים את קוביות החלה בתבנית ומפזרים בין הקוביות את השוקולד צ'יפס (אפשר לסדר שכבות של לחם ובניהן שכבות של שוקולד צ'יפס).
3. מערבבים בקערה שמנת מתוקה, ביצים, חלב, סוכר דק, ותמצית וניל.
4. יוצקים את תערובת הנוזלית על קוביות החלה שבתבנית. אם יצא לכם יותר מדי בלילה, לא נורא, המתינו עד שבלילה תספג מעט ואז שפכו על הלחם את שארית הבלילה שנותרה. בשלב זה ניתן להמתין כשעה עד לילה שלם לפני האפייה.
5. מפזרים מעל קוביות החלה את סוכר דמררה, ואופים בחום של 160 מעלות כ-40 דקות עד שהמאפה משחים, אך רוטט מעט.
6. מקררים כחצי שעה ומגישים.
הערה: לאחר שיצקתם את הבלילה על החלם לא חייבים להכניס את המאפה לתנור מיד, ניתן להמתין בין שעה ללילה שלם לפני הכנסת המאפה לתנור.
/ / / / / / / / / / / / / // / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / // / / / / / / / / / / / // / / / / // / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / // / / / // / / / / / /
פוליסמן אולגה