מכל עדה ועדה ניתן ללמוד כמה וכמה מתכונים מנצחים והנה רק דוגמא קטנה לכך - הפשטידה המרוקאית.
המרכיבים:
- 5 תפוחי-אדמה בינוניים קלופים
- 2 גזרים בינוניים קלופים
- 6 ביצים
- מלח, פלפל, מעט כורכום
- 1/2 שקית אבקת אפיה
- מיץ מחצי לימון
- פטרוזיליה קצוצה (לא חובה)
אופן ההכנה:
1. מבשלים את תפוחי האדמה והגזר עד שהם מתרככים.
2. מרסקים את תפוחי האדמה (תשתדלו שלא ישארו גושים).
3. חותכים את הגזרים לקוביות ומוסיפים לתפוחי האדמה
4. מוסיפים לתערובות תפו"א גם את הפטרוזיליה הקצוצה, ביצים, אבקת אפיה, מיץ לימון ותבלינים ומערבבים היטב.
5. מחממים במחבת/סיר שמתאים גם לאפיה, מעט שמן, וכשהשמן רותח שמים את תערובת תפו"א אל המחבת.
6. מכסים ומבשלים כ- 10 דקות.
7. מכניסים את המשטידה לאפיה של 45 דקות בתנור שחומם מראש על חום של 190 מעלות.
/ / / / / / / / / / / / / / / / / / // / / / / / / / / / / // / / / / / / / / / / / // / / / / / / / / / / / / / / / / / // / / / / / / / / / / // / / / / / / / / / / / // / / / / / / / / / / / / / / / / / // / / / / / / / / / / // / / / / / / / / / / / // / / / / / / / / / / / / / / / / / // / / / / / / / / / / // / / / / / / / / / / / // / / / / / / / / / / / / / / / / / // / / / / / / / / / / // / / / / / / / / / / / // / / / / / / / / / / / / / / / / / // / / / / / / / / / / // / / / / / / / / / / / /
פוליסמן אולגה