האם המזון שאנו אוכלים תמיד עוזר לנו? או מזיק?
ממחקרים שנערכו על ידי מדענים בריטיים, מצאו,
כי אנשים עם דלקת מפרקים, אשר רוצים להפחית
את הצריכה של תרופות, צריכים להוסיף לתפריט
היומי שלהם מזונות עם מאפיינים דומים. לדעתם,
דיאטה (אכילה ) נכונה היא יעילה מאוד נגד כאבים במפרקים.
תרופות לשיכוך כאבים כרוניים במפרקים גורמים
לירידה המהירה של רמת הכאב, אבל לא אפקטיבי
לטווח ארוך.שימוש במשככי כאבים לאורך זמן,
גורם להתמכרות ותופעות לוואי.אם נשקיע זמן
בתכנון ובחירת מזון שאנו אוכלים , ניתן יהיה לצפות
שההשפעה היא לא כל כך מהירה וברורה,
אבל יציבה יותר לאורך זמן עם תופעות לוואי מינימליות.
4 סוגי מאכלים שכדאי לאכול אם אתם רוצים לשמור על בריאות המפרקים שלכם.
סיבים תזונתיים ( ירקות טריים ודגנים מלאים). הסיבים התזונתיים
תורמים לתהליך פינוי פסולת מהגוף, שמצטבר במעיים וכך מפנים גם
את החיידקים מחוללי מחלות.
סיבים תזונתיים לוקחים חלק חשוב מאוד בתהליכי עכול.
מזונות עשירים בגופרית מסייעים לתפקוד תקין של סחוסים ועצמות.
מעכבים פירוק קולוגן. אספרגוס, כרוב, שום, בצל מדי יום.
אם מדובר בדלקת מפרקים ניוונית, חשוב לצרוך חומצות שומן מסוג
אומגה-3, שמן דגים, גלוקוזמין, וכן סולפט כונדרואיטין .
לצרוך מזונות המכילים ויטמינים C, D, E, .
אז שימו לב מה אתם אוכלים , יותר נכון, מה אתם לא אוכלים ואם זה מתאפשר, תוסיפו את המאכלים לתפריט היומיומי שלכם!