הרבה אנשים מתעניינים באופנים חשמליות, אבל אבל לא ממש יודעים איפה לחפש מידע או אולי אפילו מחפשים את המידע במקומות הכי פחות רלוונטיים והכי לא נכונים.
אותם אנשים מתחלקים לשני סוגים עיקריים.
הסוג הראשון – אנשים שמחפשים מידע על אופנים חשמלות.
אנשים אלו בדרך כלל "חורשים" את האינטרנט, קוראים מספר לא מבוטל של מדריכים שונים שמסבירים איך לבחור אופנים חשמליות, - כמו למשל המדריך שלנו – "מדריך לרכישת אופנים חשמליות מתקפלות".
מה שקורה אחר כך בדרך כלל זה שהם מצליבים בין המדריכים השונים, ובסופו של דבר מבינים כמה נקודות מפתח בסיסיות, אבל מוצאים גם הרבה סתירות מצד אחד, ומצד שני גם קוראים דברים שהם פשוט לא מבינים את המשמעות שלהם.
ולמען האמת, גם אנחנו לא תמיד מבינים מה בדיוק רוצה המדריך הזה או ההוא לומר.
למשל מה זה אומר "חשוב שיהיה לאופניים בקר" או "חשוב שיהיה בקר איכותי". – הרי הרכיב הזה קיים בכל אחד מהאופנים החשמליות. אופנים חשמליות לא יכולות לפעול בלי בקר – ולפי מה בדיוק מצפים לבדוק את איכות הבקר???. איך אדם לא מקצועי יכול לבדוק את זה בכלל???
ויש עוד דוגמאות מגוכחות מהסוג הזה שגורמות לנו פשוט להסביר ללקוחות שאין מה לעשות – פשוט מדובר ב"בלה בלה", שאין לו משמעות מיוחדת, או בדברים שבכל מקרה קיימים בכל זוג אופניים חשמליים וכיוצא באלו.
אבל...
היום התכנסנו כדי לדבר על הסוג השני של צרכני המידע של האופנים החשמליות.
הסוג הזה הוא סוג דווקא יותר מעניין.
מדובר באנשים שברמת העיקרון, לא נמצאים באותה רמת בשלות של הסוג הראשון.
זאת אומרת, הם רואים אופנים חשמליות על הכבישים, שמעו על זה פה ושם וראו פה ושם כתבות.
ואז... הם פותחים את אחד האתרים המרכזיים בארץ (שלא נזכיר את שמם לצורך הדוגמא כי אנחנו לא רוצים ליצור אנטי ולשון הרע מול אף אחד...), וקוראים פעם בחודש בממוצע, כתבה על הדגם ה"חדש" וה"ייחודי" של האופנים החשמליות שהגיעו לארץ.
אנחנו אפילו לא צריכים לתת דוגמאות לעניין הזה, מכיוון שכמעט כל אדם שצורך חדשות ואמצעי תקשורת באופן ממוצע למדי במדינה שלנו יודע בדיוק על מה מדובר, וכנראה גם נתקל בכתבה כתובה או משודרת כזו או אחרת.
מה הבעייה עם זה?
אחרי שהם קוראים את אותן הכתבות, חלק ממשיכים לחקור והופכים להיות מתעניינים או לקוחות מהסוג הראשון שדיברנו עליו,
החלק השני, קורא, מניח שאתר כמו.... לא חשוב מייצג עיתונות אובייקטיבית וחסרת פניות, סומך – ממש סומך, על דעתו המקצועית של כותב שהוא לא מכיר, ובדרך כלל נתקל בכתיבה שלו בפעם הראשונה או השנייה, ו... הולך לרכוש לעצמו זוג אופנים חשמליות, שהוא יכול היה לרכוש ב 1,500 עד 2,000 ש"ח פחות בממוצע.
רוצים דוגמאות?
יש לנו בעיה עם לתת דוגמאות ספציפיות, מדובר בגופים גדולים ובעלי עוצמה ואנחנו לא רוצים לסבך את עצמנו אבל ברמת העיקרון נציין את הדברים הבאים:
אופנים חשמליות בתצורת עיר או אופני הרים טובים, ואיכותיים, ושימושיים, בגדלים של 26" לערך נתן לרכוש בסכומים שנעים בסביבות ה 4,700 – 5,200 ש"ח לכל היותר ושוב – רק כדי לסבר את האוזן – מדובר על הדגים האיכותיים יותר של השוק.
אופנים חשמליות מתקפלות 20" איכותיות, ניתן לרכוש בסכומים שנעים בין 4,200 ל 4,900 ש"ח - שוב אפשר לרכוש בסכומים האלו ובתקציבים כאלו את הדגמים הבאמת איכותיים יותר של השוק.
באגף המתקפלות יש גם דגמים ברמה גבוהה במיוחד שמחירם נע סביב ה 6,500 ש"ח - אבל – וזו הנקודה החשובה – לא כל הדגמים של 6,500 ש"ח או אפילו דגמים 20" מתקפלים שעולים בין 5,500 – 5,700 ש"ח טובים יותר מאותם דגמים שדיברנו עליהם שנמכרים בין 4,200 ל 4,900.
יותר מכך אחד הכי הכי טובים ב 20" מתקפלות ובכלל, עולה, לפחות אצלנו, פחות מ 5,000 ש"ח!
מה זה מלמד אותנו בסופו של דבר?
א. לא להאמין לכל מה שכתוב באינטרנט (או בעיתונים לצורך העניין). ישנם מספר אתרים גדולים וותיקים שבהן כתבות מתפרסמות לפי הזמנה, וזה לא רק בענף האופנים החשמליות, אלא בכלל.
ב. להפעיל שיקול דעת בריא.
ג. לחשוב דבר ראשון, כשזה מגיע לרכישת אופנים חשמליות, ולא רק – אלא בכלל – למי אני מקשיב, ולמה? למה לסמוך על X ולא על Y? לצורך העניין. מי זה בשבילי X או Y, מה הם מראים לי ומלמדים אותי? מה המקצועיות שלהם, הניסיון, האינטרסים וכיוב'.
ד. לא תמיד הכי יקר הוא הכי טוב, אם כי נכון שמי שקונה בזול משלם ביוקר. ההצעות הכי טובות גם באיכות וגם במחיר, נמצאות איפה שהוא בחלק העליון של האמצע! וזה נכון גם באופן כללי, וגם בשוק האופנים החשמליות.
אנחנו מאחלים לכם בהצלחה בבחירת הזוג החשמלי שלכם.
בית האופניים והממונעים (bikeshome) היא חנות אופניים המתפועלת על ידי צוות בעל 10 שנות ניסיון בתחום האופניים החשמליות.