כיום, נשים רבות רוצות להרגיש ולהיראות יפות יותר, צעירות יותר, נטולות כתמים ופגמים בעור, לשם כך, הן פונות למוסדות רפואיים פרטיים או ציבוריים לביצוע טיפול אסתטי שיביא אותן לתוצאה המבוקשת. ואכן במקרים רבים, מדובר בטיפול המסתיים ללא נזק צמית, אך במקרים מסוימים, מתקבלת תוצאה לא רצויה, בלשון המטה, כפי שניתן לראות בדוגמא הבאה:
א' בשנות החמישים לחייה, העוסקת בשיווק לפרנסתה, פנתה למוסד רפואי מוכר לביצוע טיפול להסרת כתמים והצערת עור הפנים, אשר הוצע לה לבצעו באמצאות שימוש במכשיר פוטודרם. הטיפול במכשיר זה, נדרש ביצועם של מספר טיפולים על מנת להגיע לתוצאה המבוקשת. בטרם בוצע הטיפול הוחתמה התובעת על טופס הסכמה לטיפול. בטיפול השני שבוצע, ע"י הרופא שהינו גם מנתח פלסטי, נעשה שימוש לקוי במכשיר אשר גרם לצלקות ושקע בפנים ובבית החזה.
א' פנתה לעו"ד רשלנות רפואית אשר שמע את נסיבות המקרה ובעקבותם הוגשה תביעה לבית המשפט השלום בחיפה, בעילה של רשלנות רפואית, בה נקבע, בין היתר, בהסתמך על חוות דעת של מומחים, כי נותרה לתובעת נכות צמיתה עקב רשלנותו של הנתבע בביצוע הטיפול, וכי חרף חתימתה של התובעת על טופס הסכמה לטיפול, בו היה רשום הנזקים האפשריים, היה עליו לנקוט משנה זהירות, ולהסביר לתובעת את כל הנזקים האפשריים כתוצאה מביצוע טיפולים אלה, ומשלא עשה כן, הפר את חובת הגילוי בנוסף על אי ניהול רישום רפואי סדיר.
בגין הנזק שנגרם תצטרך התובעת להסתיר את צלקותיה באמצעות תכשירי הגנה ואיפור רב למשך חייה דבר שגרם לה לסבל רב ופגיעה באורח חייה, לפיכך, בגין רשלנותו הרפואית של המנתח והפגיעה באוטונומיה הפרטית של א' נפסק לתובעת בגין נזקיה סך של 480,000 ש"ח .
קרן ארנשטיין דנה, עו"ד עוסקת בתחום נזקי גוף לרבות, רשלנות רפואית, תאונות דרכים, תאונות עבודה, תאונות בציבור, ביטוח וחוזים.