השתלת שיניים היא פעולה כירורגית הפותרת בעיה למי שאיבד שן אחת או יותר. יש בה מעלות וחסרונות שלא אעמוד עליהם, ואתרכז כאן בסוגיה אחת שאינה ידועה לציבור הרחב.
אני פסיכואונקולוגית ומטפלת בצד הנפשי של חולי סרטן ובני משפחתם. במהלך השנים נתקלתי במקרים, שבהם אנשים עם שיניים מושתלות חלו בסרטן ונאלצו לעבור טיפול כימותרפי. במקרים אלה, נאלצו אותם חולים לעקור את השיניים המושתלות, משום שהטיפול הכימותרפי עלול לגרום להזדהמות של החניכיים סביב השן המושתלת.
רופאי השיניים העוסקים בתחום השתלת השיניים אינם מגלים את סכנה זו, ומצניעים אותה בפסוק כי יש ירידה בסיכוי של קליטת שתלים אצל מי שעובר טיפול כימותרפי. באחד הפורומים של שאלות ותשובות נכתב "לפי הספרות אין זה מומלץ לבצע טיפולים
כירורגיים עקב כך שבזמן הטיפול יש ירידה ניכרת של מערכת החיסון ובעיה בריפוי, לכן מומלץ לחכות שנה לאחר תום טיפול כימותרפי ורק אז לבצע את התהליך."
האמת היא, כי למי שעובר טיפול כימותרפי אסור להשתיל שיניים. והנה דוגמא נוספת מפורום אחר "התרופות הכימותרפיות משפיעות מאד על כל הגוף, כולל על העצם והחניכיים שלתוכם יש להחדיר שתלים. רצוי לחכות כשנתיים לאחר כימותרפיה לפני ביצוע השתלות
שיניים."
לעניות דעתי, מי שחלה בסרטן בעבר עלול לחלות פעם נוספת ועדיף לו להימנע מהשתלת שיניים, ומי שנמצא בקבוצת סיכון לחלות בסרטן טוב יעשה אם ישקול את הסיכון בעקירת שיניים אם יחלה בסרטן בעתיד.
פסיכואונקולוגית מוסמכת עם ניסיון של 20 שנה בטיפול בחולי סרטן ובני המשפחה. מטפלת בחולי סרטן עם הגילוי הראשון של המחלה, במהלך הטיפול הרפואי בניתוח, בהקרנות וכימותרפיה, ובתום האישפוז.