הישראלי החדש לא מעוניין יותר בעוד מסעדה מפוארת, הרבה מאיתנו מחפשים דווקא את האותנטיות שבמטבח. עשינו ניסוי קטן והקלדנו את צמד המילים טיולים קולינריים בגוגל. התוצאות שקיבלנו כיסו אולי את כל המדינות בעולם והציעו שלל שלם של נופים וקולינריה לאזרח הישראלי. אחת המדינות ששמנו אליהן דגש רב יותר היא גאורגיה. כאשר התחלנו לחפש עוד יותר בדקדוק הבנו מה בדיוק חבל הארץ המרהיב הזה יכול להציע.
שי, אחד השפים היותר מוכרים של אזור המרכז, סיפר לנו מה קרה לגאורגיה בשנים האחרונות ואיך כל השינוי שייך בדיוק לאוכל וכמובן לנו, לישראלים. הרעיון של טיולים קולינריים לגאורגיה כך לדבריו, מספק לישראלי את צרכיו המדויקים. המהפך הקולינרי שעברנו בשנים האחרונות הוציא את שיח האוכל והניח אותו על השולחן. היום הישראלים מוציאים לא מעט כסף על תרבות אוכל. אנחנו כבר לא מסתפקים בהמלצת המלצר לגבי המנה המובחרת, אנחנו שואלים על חומרי הגלם, מבינים היטב מתי השתמשו במצרכים ישנים ויודעים להעריך את הטרי והטוב. כמובן שלא אכפת לנו לשלם על התענוג הזה.
ואילך בדיוק העניין הזה מתקשר לטיול קולינרי? לדבריו של שי הטרנד הזה התחיל אי שם לפני כשני עשורים. הטיולים הקולינריים מבוקשים מאוד. אם ניקח לרגע את תיירות האוכל הארצית נוכל לראות קבוצות מטיילים שסוקרות את צפת ואת כלל הגליל, מחפשות כפרים ומטבחים אותנטיים. יש לנו רצון עז להתחבר למטבח הילדות של האחר. אחת הנקודות היותר יפות בסיפור הטעים הזה מתייחסת למיקום ולהטרוגניה שלנו, מדובר בישראל, יש כאן ערבוב של מספר לא קטן של ארצות. אנחנו הישראלים נוטים לחשוב שיש מטבח מזרחי אחד, או מטבח אשכנזי אחד. צריך לרדת לפרטים הקטנים, המטבח הפולני שונה מהמטבח הרומני והמטבח הרוסי שונה מהמטבח הגאורגי.
ונחזור לטיולים ואפרופו מטבח גאורגי, טיולים קולינריים לגאורגיה הפכו לאחד הטרנדים היותר חמים. אנחנו רואים את האהבה הישראלית למטבח המיוחד הזה וכמובן לנופים המשגעים שגאורגיה מציעה. יש שם שפע של אוכל, חומרי גלם ייחודיים וכמובן שפע שלם של יקבי בוטיק שנשתמרו ע"י המשפחות. טיול לגאורגיה משתלב היטב עם אוכל ואירוח.
טיול קולינרי