את ירושלים כולם מכירים מטיולי בית הספר, מהצבא ומהסיורים המאורגנים בכל שנה. בחנוכה יש הזדמנות להכיר את שכונות ירושלים בעזרת שילוב של סיור עם תוכן ומשמעות בהקשר אקטואלי – סיור חנוכיות. הסיור נערך בשעות הערב וכך ירושלים מתגלה באור שונה.
סיור בשכונת נחלאות: בסמטאות הצרות של שכונת נחלאות ניתן לראות את תושבי השכונה בשעת הדלקת הנרות על החלונות הנמוכים ותוך כדי השיטוט אפשר גם לשמוע סיפורים על שכונת נחלאות מחד ועל עלילות החשמונאים מאידך. אחד הרחובות שאסור לפספס בחנוכה הוא רחוב באר שבע. כאן החנוכיות מבצבצות מכל חלון, וכמעט בכל בית כל ילדי המשפחה מדליקים חנוכיה לעצמם. במרכז הרחוב נמצא בית הכנסת המפורסם עאדס, שפוקדים אותו בני העדה החלבית וניתן לשמוע ממנו זמירות חנוכה בקולות ערבים. כדאי להקשיב רוב קשב לפיוט הנהדר "יה הצל יונה מחכה". לקינוח מומלץ לצאת דרך בצלאל לקינג ג'ורג', שם יש מאפיות מעולות שבחנוכה מייצרות את הסופגניות הכי טעימות בארץ (נסו את זו עם ריבת חלב במאפיית יהודה).
סיור בעיר העתיקה: בעיר העתיקה הקשר עם הסיפור החשמונאי מאוד ברור, שהרי מטרתם העיקרית של יהודה ואחיו הייתה לשחרר את ירושלים ולטהר את המקדש, וכך אכן קרה. רובו של הסיור ככולו יהיה ברובע היהודי, כשאפשר לעשות גם "סיור גגות" על חלק מבתי הרובע ולראות מלמעלה את ירושלים העתיקה לובשת אור למשך כמה שעות. אפשר לקרוא כמה פרקים מספרי מקבים ואפשר גם להפתיע את מי שאינו מכיר עם דניאל פרק יא, בו הוא מתאר ברמיזה את גזירות אנטיוכוס ואת המרד, אלא שהוא צופה לחשמונאים בסופו של דבר כישלון.
בבית הכנסת שליד קבר דוד תוכלו לשמוע מזמורי חג מתנגנים בסלסול. מכאן אפשר להמשיך לסיור בתי כנסת בתוך הרובע, או להגיע לקארדו – הרחוב המרכזי של ירושלים העתיקה – ולנגוע באבנים מימי החשמונאים ממש. אתר נוסף מהתקופה החשמונאית הוא תעלת מים עתיקה שהתגלתה בקצה מנהרות הכותל. את הסיור אפשר להמתיק בעזרת סופגניות מהמאפייה לפני הקארדו.
הערה: בתקופה זו קר מאוד בירושלים וחובה להצטייד בבגדים חמים.