משמעות הביטוי פסיכולוגיה יוונית הוא מדעי הנפש, לכן בדרך כלל לימודי פסיכולגיה מתמקדים בהיבטים השונים בנפש האדם- רגשות, התנהגות ותחומים נוספים, שונים ומגוונים. לפניכם מאמר בנושא תנאיקבלה פסיכולוגיה.
תוכן לימודי פסיכולוגיה
מטרתם של לימודי הפסיכולוגיה היא להכשיר את הסטודנטים וללמדת את יסודות כל תחומי ההתנהגות האנושית ולתת להם את הבסיס התיאורטי, המתודולוגי והמעשי בכל תחומי הפסיכולוגיה כדי שהם בסופו של דבר יעסקו במקצוע הנ"ל. לימודי פסיכולוגיה הם לימודים מגוונים מאוד המציעים מגוון רחב של נושאים. חשוב לציין כי בדרך כלל יש שוני מסויים בתוכנית הלימודים בין מוסד אקדמי אחד למשנהו. בין הנושאים הנלמדים בלימודי הפסיכולוגיה ניתן למנות את נושא הסוציולוגיה, תקשורת ואפילו ניהול. בנוסף נלמדים נושאים כגון חקר המוח האנושי, החברה וההתנהלות האנושי וכדומה. מלבד נושאים ישנם שיעורי תיאורייה בסיסיים, מושגי יסוד, ומחקרים שונים בתחום הפסיכולוגיה. בנוסף לכך, בעת הלימודים ניתן לעבור קורסים מעשיים וסדנאות שמטרתן לעזור לסטודנט לרכוש את מיומנותו של הפסיכולוג בכל הקשור לשדה הטיפולי והאירגוני.
תנאי קבלה פסיכולוגיה
תנאי קבלה פסיכולוגיה מינימליים הנדרשים באונברסיטאות הם תעודת בגרות מלאה וציון בגרויות ממוצע של 85 לפחות (במקומות מסויימים נדרש גם ציון 90) וציון פסיכומטרי מעל ל650 לפחות. שני הפרמטרים הללו עלולים להשתנות בהתאם למוסד האקדמי. בנוסף לתעודת הבגרות ולציון הפסיכומטרי פעמים נדרש המועמד להיות בעל 4 יחידות מתמתיקה ואנגלית לפחות אם לא יותר. בנוסף לאלו עלולים המועמדים להתבקש לעבור מבחני קבלה שונים או ראיונות אישיים כחלק מתנאי הקבלה של אותו מוסד אקדמי.
מידע נוסף
לימודי פסיכולוגיה נמשכים שלוש שנים. שכר הלימוד משתנה בהתאם למוסד האקדמי הרצוי למרות שבדרך כלל באוניברסטאות שכר הלימוד עומד על כ9000 שקלים. במכללות אקדמיות בדרך כלל הסכום הרבה יותר גבוה. פעמים רבות ישנן גם מכללות אקדמיות שממומנות חלקית על ידי המדינה, אז שכר הלימוד כמעט וזהה לשכר הלימוד באוניברסיטאות.