אז אתם רוצים לעשות "על האש" באופן ספונטני וחייבים להכין את הבשר למחר בבוקר? לא יודעים באיזו מרינדה להכין את העוף בתנור? אל דאגה, מרינדה שאני אתאר בעוד רגע מוכנה תוך שניות ומתאימה במיוחד ובשר עוף או הודו.
מרכיבי המרינדה לכ- 3 ק"ג בשר
- 2 כפות מיונז
- 2 כפות קטשופ
- 2 כפות רוטב צ'ילי מתוק
- 2 כפות חומץ בלסמי או יין אדום (מה שתמצאו בבית, לא מצאתם במקרר אף אחד מהמרכיבים הנ"ל, לא נורא אפשר לוותר)
- 2 כפות שמן זית
- 1 בצל גדול פרוס לקוביות גדולות
- תבלינים: כאן החובה היא רק מלח ופלפל, השאר הולך לפי הכלל "מה שמצאת הרווחת", אני מוסיפה בד"כ פפריקה מתוקה וחריפה, תבלין לסטייק, בהרט, וכורכום, אבל אתם מוזמנים להשתמש בכל התבלינים שיש לכם בבית.
אופן הכנה:
- מערבבים את כל חומרי המרינדה הנוזליים
- מוסיפים את כל התבלינים והבצל ומערבבים
שופכים את המרינדה על הבשר ומערבבים היטב. אם יש לכם כמות גדולה יותר של בשר, פשוט תגדילו את כמות המרכיבים הנוזלים במרינדה.
.. . . . . . . . . . . .. . . . . . . . . ... . . . . . . . . . . .. . . . . . . . . ... . . . . . . . . . . .. . . . . . . . . ... . . . . . . . . . . .. . . . . . . . . ... . . . . . . . . . . .. . . . . . . . . ... . . . . . . . . . . .. . . . . . . . . ... . . . . . . . . . . .. . . . . . . . . ... . . . . . . . . . . .. . . . . . . . . ... . . . . . . . . . . .. . . . . . . . . ... . . . . . . . . . . .. . . . . . . . . ... . . . . . . . . . . .. . . . . . . . . ... . . . . . . . . . . .. . . . . . . . . ... . . . . . . . . . . .. . . . . . . . . ... . . . . . . . . . . .. . . . . . . . . ... . . . . . . . . . . .. . . . . . . . . .
פוליסמן אולגה