דג סול הוא גד רך מאוד, שמוכן מהר מאוד ולכן הוא מאוד מתאים לאפיה במיוחד לנשים עובדות שאין להן את הזמן לבישולים גוזלי זמן מדי ערב. המתכון הזה נשתמש במרכיבים די בסייסים בנמצאים ברוב הבתים: שום, חמאה, לימון ופטרוזיליה
המצרכים:
25 גרם חמאה
3 קוביות של שום כתוש של דורות
2 כפות מיץ לימון
6 נתחי דג סול (ניתן להמיר לדג אחר)
כוס פטרוזיליה קצוצה דק מאוד
מלח, פלפל
אופן ההכנה:
1. מחממים מחבת וממיסים בו את החמאה.
2. מוסיפים שום ומערבבים כדקה.
3. מוסיפים מיץ לימון, מערבבים מעט, ומכבים.
4. מרפדים תבנית של תנור בנייר כסף או נייר אפיה ומסדרים עליו את נתחי הדג כשהעור כלפי מטה.
5. מתבלים במלח ופלפל ויוצקים מעל את רוטב השום. מפזרים את הפטרוזיליה מעל הרוטב.
אופים במשך כרבע שעה בתנור שחומם מראש ל-200 מעלות. עם הדג מתפרק ממגע המזלג הוא מוכן, ואפשר להעביר אותו לצלחת הגשה.
. . . .. . . . . . . . . . .. . . . . . . .. . . . . . . . . . .. . . . . . . .. . . . . . . . . . .. . . . . . . .. . . . . . . . . . .. . . . . . . .. . . . . . . . . . .. . . . . . . .. . . . . . . . . . .. . . . . . . .. . . . . . . . . . .. . . . . . . .. . . . . . . . . . .. . . . . . . .. . . . . . . . . . .. . . . . . . .. . . . . . . . . . .. . . . . . . .. . . . . . . . . . .. . . . . . . .. . . . . . . . . . .. . . . . . . .. . . . . . . . . . .. . . . . . . .. . . . . . . . . . .. . . . . . . .. . . . . . . . . . .. . . . . . . .. . . . . . . . . . .. . . .
פוליסמן אולגה