כיום קיימת מודעות גבוהה מאוד לרגישות לגלוטן, ומחלה זו כבר מזמן לא ממש מגבילה אף אחד בצורה דרמטית כמו בעבר. בכל סופר שכונתי אפשר למצוא מדף או שניים של מוצרים ללא גלוטן כולל לחמים ומתוקים. אך היום אני רוצה לשתף אתכם במתכון שאפשר לעשות יחד עם הילדים בבית והוא לגמרי ללא גלוטן.
חומרי גלם ל 25 - כדורי שוקולד ללא גלוטן:
200 גרם שוקולד מריר או חלב שבור לקוביות
100 גרם חמאה חתוכה לקוביות
1/2 כוס חלב
כפית תמצית וניל
1/4 כוס סוכר חום
2 כוסות פצפוצי אורז
1/2 כוס קוקוס טחון/סוכריות לעוגה ללא גלוטן לקישוט
אופן ההכנה:
.1 ממסים את קוביות השוקולד והחמאה במיקרוגל ומערבבים היטב.
.2 מחממים מעט את החלב במיקרוגל, מוסיפים אליו את תמצית הוניל והסוכר ומערבבים היטב.
3. מוסיפים את תערובת החלב לשוקולד ומערבבים.
4. יוצקים את תערובת השוקולד על פצפוצי האורז ומערבבים.
5. מכסים את תערובת פצפופצי האורז ומקררים במקרר כ-3 שעות.
6. יוקרים כדורים קטנים וגלגלים אותם בקוקוס או בסוכריות לקישוט.
בתאבון!
פוליסמן אולגה