אם אתם הורים לילד עם צליאק בטח שמעתם את האמרה הזו " אוף, נמאס לי מהבסקוויט הזה כבר". נכון שהיום, שלא כמו לפני כמה שנים, בכל סופר ניתן למצוא לפחות סוג אחד או שניים של עוגיות ללא גלוטן, אך בשלב מסויים גם הן נמאסות על הילדים. הנה מתכון קל ומהיר לקינוח משודרג לילדים עם אי סבילות לגלוטן.
מצרכים לכדורי שוקולד ללא גלוטן
400 גרם פתי בר ללא גלוטן של אסם
1 שמנת מתוקה
1 אינסטנט פודינג וניל
כוס חלב 3%
1 גבינת שמנת 5% בטעם טבעי
200 גר' שוקולד מריר
מי שרוצה ויש לו ילדים מעל גיל 5 יכול להוסיף גם 100 גר' אגוזי מלך
אופן ההכנה
• טוחנים את הביסקוויטים (ואת אגוזי המלך) לפירורים דקים במעבד מזון.
• מקציפים את השמנת המתוקה, הפודינג, החלב וגבינת השמנת לקרם חלק.
• משאירים בצד כוס מהקרם, ואת שאר הקרם מערבבים היטב עם פירורי הביסקוויטים.
• ממיסים את השוקולד במיקרו, מערבבים היטב עד שכל השוקולד נמס.
• מוסיפים לשוקולד את כוס קרם הגבינה שהפרשנו קודם, ומערבבים היטב עד ליצירת לקרם אחיד.
• מוסיפים את קרם השוקולד לביסקוויטים ומערבבים.
• מעבירים למקרר לשעה על מנת שהתערובת תתיצב.
• עבור שעה מוציאים מהמקרר ומגלגלים לכדורים. מקשטים בסוכריות או בקוקוס, ובתאבון!
// // / / // / // / / //// / / / / / / / / // /// // / / // / // / / //// / / / / / / / / // /// // / / // / // / / //// / / / / / / / / // /// // / / // / // / / //// / / / / / / / / // /// // / / // / // / / //// / / / / / / / / // /// // / / // / // / / //// / / / / / / / / // /// // / / // / // / / //// / / / / / / / / // /// // / / // / // / / //// / / / / / / / / // /// // / / // / // / / //// / / / / / / / / // /// // / / // / // / / //// / / / / / / / / // /// // / / // / // / / //// / / / / / / / / // /// // / / // / // / / //// / / / / / / / / // /
פוליסמן אולגה