דלעת ערמונים בתנור היא מנה מרשימה, אף יחד עם זאת מדובר באחת המנות היותר קלות להכנה שלא מצריכות יותר מדי זמן. הטעם המעודן של דלעת הערמונים וצורת ההגשה היחודית הם המרכיבים שעושים את המנה הזו למועמדת מצויינת לשולחן אירוח חגיגי.
מרכיבים ל-6 סועדים:
3 יחידות דלעת ערמונים קלופות, חצויות ונקיות מגרעינים
6 כפות שמן זית
6 עלי מרווה
2 כפות סוכר
3 כפות פרמז'ן מגורד
3 כדורי מוצרה בגודל בינוני
מלח גס, פלפל גרוס
אופן הכנה:
• חוצים את דלעות הערמונים לרוחבם ומנקים מהגרעינים. מורידים את החלק התחתון כדי שיווצר בסיס ישר והדלעת תוכל לעמוד (נוצרת מעין קערה).
• מניחים את חצאי הדלעת (לשם הנוחות הורידו את החלק התחתון מכל חצי, כדי שהחצאים יוכלו לעמוד יציב) בתבנית אפיה והברישו את החלק הפנימי של כל דלעת בשמן זית.
• הכניסו לכל דלעת עלה מרווה, ותבלו במלח ופלפל.
• בכל דלעת מפזרים מעט סוכר ומעל מפזרים פרמז'ן.
• מכניסים ל-20 דקות לתנור שחומם מראש ל-190 מעלות.
• אחרי 20 דקות מוציאים מהתנור, מכניסים לכל חצי דלעת חצי כדור מוצרלה ומחזירים לאפיה נוספת של כ-10 דקות.
בתאבון!!!!
/ / / / / / / / / / // / / / / / / / /// / / / / / // / / / / / / / / / / / / / // / / / / / / / /// / / / / / // / / / / / / / / / / / / / // / / / / / / / /// / / / / / // / / / / / / / / / / / / / // / / / / / / / /// / / / / / // / / / / / / / / / / / / / // / / / / / / / /// / / / / / // / / / / / / / / / / / / / // / / / / / / / /// / / / / / // / / / / / / / / / / / / / // / / / / / / / /// / / / / / // / / / / / / / / / / / / / // / / / / / / / /// / / / / / // / / / / / / / / / / / / / // / / / / / / / /// / / / / / // / / / / / / / / / / / / / // / / / / / / / /// / / / / / // / / / / / / / / / / / / / // / / / / / / / /// / / / / / // / / / / / / / / / / / / / // / / / / / / / /// / / / / / // / / / / / / / / / / / / / // / / / / / / / /// / / / / / // / / /
פוליסמן אולגה