טיפול בכאבי מפרקים
טיפול בכאבי מפרקים, למה, איך ומה ההמלצות?
ונעסוק בכל שאלה בנפרד, קודם כל- למה?
למה יש לאנשים כאבי מפרקים? ישנן מספר סיבות. את חלקן ניתן למנוע וחלקן לא. תאונות, מחלות גנטיות, מחלות אוטואימוניות ואורח חיים יושבני (כלומר, אדם שיושב הרבה), הן סיבות שמי פחות מי יותר, לא כל כך ניתן למנוע (אולי למעט אורח חיים יושבני, שעליו ניתן לפצות בעזרת פעילות גופנית קבועה). בין הסיבות שאותן ניתן למנוע נוכל למצוא מיומנויות תנועה לא טובות, העמסת משקלים כבדים מדי וחוסר פעילות גופנית.
איך-
טיפול בכאבי מפרקים זה לא דבר של מה בכך. הדבר הראשון הוא לדעת מאיפה הכאבים האלה מגיעים, ועד כמה הם חזקים. עוצמת הכאב תגדיר עבורנו את מסלול הטיפול. יש אנשים שמעדיפים לקחת כדורים (ארקוקסיה למשל) ו(לכאורה) לגמור עניין. הכדורים האלה חזקים, ובהחלט מסוגלים לטפל בכאב, אבל במקרים של כאבים שנגרמים מתנועה לא נכונה, העמסת משקלים וכדומה, הם לא פותרים את הבעיה, אלא רק את הסימפטום. למה? אדם שמיומנויות ותבניות התנועה שלו לא טובות מפעיל לחץ מיותר על מפרקים מסוימים, וזה גורם לכאבים. טיפול בכאבי מפרקים מחייב שיפור מיומנויות ותבניות תנועה, בין אם זה שיפור טווחי תנועה של מפרקים, הגמשת שרירים ופשיה, חיזוק הגוף ולפעמים ממש ללמד את האדם לזוז. זה תהליך ארוף יותר מלקחת כדורים, אבל השיפור בו הוא ארוך טווח הרבה יותר.
המלצות
כשמדברים על טיפול בכאבי מפרקים, ההמלצה היא ללכת על הדרך הכי מהנה, כי היא זו שתניב את התוצאות הטובות ביותר. כשאני אומר דרך מהנה, אני מתכוון לדרכים שכבר עברנו, דרכים מוכרות. אם לנסח זאת אחרת- עבודה על תנועות פרימיטיביות, תנועות שביצענו כתינוקות וטף: זחילה על 6, על 4, גלגולים מצד לצד וכן הלאה. כשמבצעים תנועות כאלה בצורה טובה, בשילוב עם הדרכה נכונה ומקצועית,אנחנו יכולים לעזור מאוד כשמדובר על טיפול בכאבי מפרקים. תנועות מסוג זה מטפלות בשורש הבעיה, ועם הטיפול בשורש הבעיה, הסימפטום נעלם. אסור לשכוח שכאשר הכאב חמור, אין להסתפק בזה ויש לגשת להתייעצות עם אורטופד!
אז אלה הלמה, האיך וההמלצות בנושא טיפול בכאבי מפרקים. חשוב לזכור שכאבי מפרקים לא מגיעים סתם, הם סימפטום למשהו חמור יותר. כשהמנוע דופק ומרעיש, אנחנו לא שמים אטמים אלא מטפלים במנוע. כנ"ל כשמדברים על טיפול בכאבי מפרקים
נדב שושןPrimal move
אימון פונקציונאלי