גספאצ'ו הוא מרק ירקות ספרדי טעים ובריא, שמוכן תוך דקות אחדות. כל מה שצריך זה לשטוף ולחתוך כמה ירקות, ואת שאר העבודה יעשה המעבד מזון.
המרכיבים חמרק:
8 עגבניות, חתוכות
1 גמבה, חתוכה
1 מלפפון חתוך גס (אין צורך בקילוף)
פרוסת חלה או לחם לבן
2 שיני שום כתושות
3 כפות חומץ בלסמי
1/4 כוס שמן זית
1 כפית סוכר
מלח ופלפל שחור גרוס
1/4 כוס מים
אופן ההכנה:
1. במתכון הזה מעבד מזון הוא זה כעושה את כל העבודה - פשוט שמים במעבד מזון את כל מרכיבים שציינו למעלה, ומעבדים למרקם אחיד.
2. מסננים לקערה, ושומרים במקרר כשעתיים.
3. מוציאים מהמקרר, טועמים ומשפרים תיבול.
אפשרות הגשה: שמים בקערה את המרק, מעל מפזרים מעט בולגרית ועירית קצוצה, מוסיפים מעל מעט שמן זית, מלח גס ופלפל גרוס ומגישים.
// / / / / // / / / / / / // / / // / / / / // / / / / / / // / / // / / / / // / / / / / / // / / // / / / / // / / / / / / // / / // / / / / // / / / / / / // / / // / / / / // / / / / / / // / / // / / / / // / / / / / / // / / // / / / / // / / / / / / // / / // / / / / // / / / / / / // / / // / / / / // / / / / / / // / / // / / / / // / / / / / / // / / // / / / / // / / / / / / // / / // / / / / // / / / / / / // / / // / / / / // / / / / / / // / / // / / / / // / / / / / / // / / // / / / / // / / / / / / // / / // / / / / // / / / / / / // / / // / / / / // / / / / / / // / / // / / / / // / / / / / / // / / // / / / / // / / / / / / // / / // / / / / // / / / / / / // / /
פוליסמן אולגה