אם אתם עדיין לא יודעים מה מאיפה לקוח השם בצק שקם אז הגיע הזמן שתלמדו. לשם יש 2 פירושים: בצק מחמאה, שמנת וקמח (ובראשי תיבות שקם) או בצק או בצק העשוי משמנת, קמח ומרגרינה. אני אישית לא משתמשת באםיה במרגרינה, אז הגרסה השניה פחות רלוונטית עבור משפחתי, אך אני בטוחה שהטעם די זהה בשני המקרים.
חומרי הבצק:
200 גרם חמאה רכה מאד
1 גביע שמנת
קמח תופח קטן ( 350 גר`)
אופן ההכנה:
הכנת הבצק מסתכמת ב-2 שלבים:
1. מערבבים את חומרי הגלם לבצק אחיד.
2. מכניסים למקרר לחצי שעה בערך.
טיפים: החליטו מראש האם אתם רוצים להשתמש בבצק למאפה מלוח או מתוק והוסיפו סוכר במידת הצורך.
אם אתם לא עובדים עם כל הבצק בבת אחת, עדיף לשמור את הבצק הנותר במקרר, ולהוציא רגע אחרי שסיימתם להשתמש בכדור בצק הקודם.
/ / // / / // / / // / / / / / / // / / // / / // / / / // / // / / // / / // / / / // / // / / // / / // / / / // / // / / // / / // / / / // / // / / // / / // / / / // / // / / // / / // / / / // / // / / // / / // / / / // / // / / // / / // / / / // / // / / // / / // / / / // / // / / // / / // / / / // / // / / // / / // / / / // / // / / // / / // / / / // / // / / // / / // / / / // / // / / // / / // / / / // / // / / // / / // / / / // / // / / // / / // / / / // / // / / // / / // / / / // / // / / // / / // / / / // / // / / // / / // / / / // / // / / // / / // / / / // / // / / // / / // / / / // / // / / // / / // / / / // / // / / // / / // / / / // / // / / // / / // / / / // / // / / // / / // / / / /
פוליסמן אולגה