גיבץ' טוב אפשר לאכול חם או קר, עם ג'פטה חמה וטריה, כתוספת לבשר או כמנה צמחונית כשלעצמה. בנוסף זו גם מנה מאוד קלה להכנה , ואפשר להכין כמות גדולה של גיבץ' ולשמור אותה במקרר עד 3 ימים.
חומרי גלם לגיבץ':
בצל גדול קצוץ לקוביות
2 גזרים מקולפים ופרוסים לקוביות
חציל חתוך לקוביות
קישוא חתוך לקוביות
חצי ראש כרוב לבן פרוס לקוביות (אפשר להמיר בכרובית)
2-3 עגבניות פרוסות לקוביות
3-4 פלפלים בכל מיני צבעים חתוכים לקוביות
מלח, פפריקה מתוקה
קופסה עגבניות מקולפות מרוסקות + 2 כפות קטשופ
כף צי'לי מתוק
2 שיני שום קצוצות
כף סוכר חום
מעט שמן קנולה
• מטגנים את הבצל עד שקיפות.
• מוסיפים את השום ומטגנים כדקה.
• מוסיפים לסיר את החציל וממשיכים לטגן.
• ממשיכים להוסיף את הירקות לסיר- גזר ופלפלים וומטגנים כמה דקות נוספות.
• הבאים לתור לסיר הולכים הכרוב, עגבניות טריות, עגבניות מקולפות. ממשיכים לבשל על אש קטנה כ-15 שעה.
• ועכשיו הגענו לשלב התיבול - מוסיפים לסיר פפריקה, מלח, קטשופ, רוטב צ'לי וסוכר.
• מביאים את הכל לרתיחה ומנמיכים את האש.
• מוסיפים מעט מים, ומבשלים עוד כרבע שעה (הירקות מריכים להיות מכוסים ברוטב למשך הבישול).
////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////// / / / / / / / / / // / / // / / / / / // / / / // / / // / / / / / // / / / // / / // / / / / / // / / / // / / // / / / / / // / / / // / / // / / / / / // / / / // / / // / / / / / // / / / // / / // / / / / / // / / / // / / // / / / / / // / / / // / / // / / / / / // / / / // / / // / / / / / /
פוליסמן אולגה