מנה צמחונית בריאה ומצויינת המכילה המון סיבים תזונתיים שתעזור למערכת העיכול לשכם לשכם את עצמה.
מצרכים:
6 שיני שום
6 עגבניות בשלות, מקולפות וחתוכות
שמן זית
כוס וחצי שעועית מש
כף רסק עגבניות
1 כפית כמון
1/2 כפית סוכר חום
אופן הכנה:
1. משרים שעועית מש למשך ל-10 שעות (מומלץ להחיף את המים באמצע)
2. מטגנים בשמן זית את השום כדקה.
3. מוסיפים עגבניות, ומבשלים כמה דקות על אש בינונית.
4. מוסיפים לסיר את השעועית, רסק עגבניות וכמון.
5. מבשלים 2-3 דקות, מנמיכים את האש ומכסים.
6. מבשלים כ-10 דקות (ודאו כי השעועית התרככה), מוסיפים מלח וסוכר חום, ומבשלים עוד כ-5 דקות, אך הפעם עם מכסה פתוח.
בתאבון!
הצעת הגשה: ערבבו אל תוך השעועית כפית טחינה גולמית, כך תוסיפו למנה גם ברזל.
(טיפ קטן: אם כבר הולכים על שעועית מש ומשרים, אז מומלץ להגדיל את הכמות המושרת, לחלק לשקיות ולהקפיא לפעם הבאה).
/ // / // / / / / / / / / / / / / / / / / // / // / / / / / / / / / / / / / / / / // / // / / / / / / / / / / / / / / / / // / // / / / / / / / / / / / / / / / / // / // / / / / / / / / / / / / / / / / // / // / / / / / / / / / / / / / / / / // / // / / / / / / / / / / / / / / / / // / // / / / / / / / / / / / / / / / / // / // / / / / / / / / / / / / / / / / // / // / / / / / / / / / / / / / / / / // / // / / / / / / / / / / / / / / / / // / // / / / / / / / / / / / / / / / / // / // / / / / / / / / / / / / / / / / // / // / / / / / / / / / / / / / / / / // / // / / / / / / / / / / / / / / /
פוליסמן אולגה