אפיית לחם ביתית תופסת יותר ויותר תאוצה בארץ בשנים האחרונות. המכונות משתכללות ואפשר למצוא מכונות שעושות הכל בלחיצה אחת של כפתור. לפניכם מתכון ללחם שיפון וקימל מעולה שמתאים במיוחד לכריכים איכותיים.
המרכיבים (ללחם של 1 ק"ג קמח):
3 כוסות קמח לחם
1 כף שמרים יבשים
3/4 כוס ועוד שתי כפות קמח שיפון
1 וחצי כוסות מים פושרים (אסור לשים מים חמים על מנת לא להרוס את השמרים)
1 וחצי כפות חמאה מומסת
2 כפות זרעי קימל
2 כפות סוכר
1 וחצי כפיות מלח
חצי כוס חלב
אופן ההכנה:
ההכנה זה החלק הכיפי באופה לחם - מכניסים את הכל, לוחצים על התוכנית המתאימה, וחוזרים כאשר ניחוח הלחם ממלא את כל הבית.
• מכניסים את כל החומרים לאופה לחם לפי סדר הוראות היצרן
• אופים על תוכנית לחם רגילה.
/ // / / // / / / / / / / / / / // / / // / / / / / / / / / / // / / // / / / / / / / / / / // / / // / / / / / / / / / / // / / // / / / / / / / / / / // / / // / / / / / / / / / / // / / // / / / / / / / / / / // / / // / / / / / / / / / / // / / // / / / / / / / / / / // / / // / / / / / / / / / / // / / // / / / / / / / / / / // / / // / / / / / / / / / / // / / // / / / / / / / / / / // / / // / / / / / / / / / / // / / // / / / / / / / / / / // / / // / / / / / / / / / / // / / // / / / / / / / / / / // / / // / / / / / / / / / / // / / // / / / / / / / / / / // / / // / / / / / / / / / / // / / // / / / / / / / / / / // / / // / / / / / / / / / / // / / // / / / / / / / / / / // / / // / / / / / / / / / / // / / // / / / / / / / / / / // / / // / / / / / / / / / / // / / // / / / / / / / / / / // / / // / / / / / / / / / / // / / // / / / / / / / / / / // / / // / / / / / / / / / / // / / // / / / / / / / / / / // / / // / / / / / / / / /
פוליסמן אולגה