הילדים שלכם אוהבים פיצה? אני בטוחה שהתשובה היא כן מוחץ! מה דעתכם לנסות עליהם את פשויטת הפיצה שלפניכם? העקרון כמעט זהה, רק במקום בצק יש איטריות והציפוי עבר שדרוג קל. אבל עדיין זה פשוט ללקק את האצבעות!
מרכיבים לתבנית 26 ס"מ
250 גרם אטריות דקות
4 ביצים
כף קמח
1 אבקת אפייה
מלח, פלפל שחור
1/4 כוס שמן
לציפוי
1 שמנת חמוצה
4-3 שיני שום כתושות
2 ביצים
כ-12 זיתים שחורים
1/2 כוס עירית קצוצה
1 עגבנייה פרוסה
אופן ההכנה
1. מבשלים את האטריות לפי הוראות היצרן, מסננים ומקררים.
2.. מערבבים את שאר מרכיבי הפשטידה, מוסיפים את האיטריות ומעבירים לתבנית אפיה משומנת. משטחים ומעבירים לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות.
3. אופים כ-20 דקות.
5. מתחילים עם הציפוי: מערבבים שמנת, ביצים ועירית הקצוצה.
6. כעבור 20 דקות מוציאים את הפשטידה מהתנור שופכים עליה את תערובת הציפוי שהכננו.
7. מסדרים מעל הציפוי את העגבנייה והזיתים ומחזירים לתנור לעוד כרבע שעה.
/ / / / / / / / / / / / / / / / // / / / / / / / / / / / / / / / // / / / / / / / / / / / / / / / // / / / / / / / / / / / / / / / // / / / / / / / / / / / / / / / // / / / / / / / / / / / / / / / // / / / / / / / / / / / / / / / // / / / / / / / / / / / / / / / // / / / / / / / / / / / / / / / // / / / / / / / / / / / / / / / // / / / / / / / / / / / / / / / // / / / / / / / / / / / / / / / // / / / / / / / / / / / / / / / // / / / / / / / / / / / / / / / // / / / / / / / / / / / / / / / // / / / / / / / / / / / / / / / // / / / / / / / / / / / / / / / // / / / / / / / / / / / / / / / // / / / / / / / / / / / / / / / // / / / / / / / / / / / / / / / // / / / / / / / / / / / / / / / /
פוליסמן אולגה