אני אישית לא בן אדם של צלעות, אך רב הגברים שאני מכירה, אף פעם לא יגידו לו למנת צלעות טובה. אז בא לכם בעלך מארגן ערב בנים, למה שלא תפתיעי אותם צלעות טלה מעולות?
מצרכים ל-8 מנות:
8 צלעות טלה
2 כפות רוזמרין טרי קצוץ
1/4 כוס מיץ לימון + 1/2 לימון פרוס
3 כפות שום כתוש
כפית וחצי מלח
1/2 כפית פלפל שחור
מעט שמן זית
אופן הכנה:
מניחים את צלעות הטלה בקערה.
מוסיפים לקערה את מיץ הלימון את פרוסות הלימון.
מוסיפים שום כתוש, רוזמרין קצוץ, מלח ופלפל ומערבבים היטב על מנת לכסות את הצלעות במשרה.
מכסים את הקערה ומכניסים למקרר לכמה שעות (אפשר לעשות את עבודת ההכנה גם יום קודם על מנת שהבשר ישהה במשרה לילה שלם).
במחבת חם עם מעט שמן צולים את הצלעות כ-2-4 דקות מכל צד (עד הבשר יסגר).
מוציאים מהמחבת ומסדרים בתבנית אפיה.
שופכים מעל את מרינדה, מכסים בנייר כסף ואופים בתנור חם מאוד (230 מעלות) כרבע שעה עד 20 דקות
/ / / / / / / / / / / // / / / / / / / / / / / // / / / / / / / / / / / // / / / / / / / / / / / // / / / / / / / / / / / // / / / / / / / / / / / // / / / / / / / / / / / // / / / / / / / / / / / // / / / / / / / / / / / // / / / / / / / / / / / // / / / / / / / / / / / // / / / / / / / / / / / // / / / / / / / / / / / // / / / / / / / / / / / // / / / / / / / / / / / // / / / / / / / / / / / // / / / / / / / / / / / // / / / / / / / / / / / //
פוליסמן אולגה