חשוב מאוד שהארוחה המפסקת שלכם, לפני צום יום הכיפורים, תכיל הרבה חלבונים ופחממות או ירקות עשירים באבות מזון אלה. לכן כשאתם חושבים על מאכלים אותם תכינו למשפחתכם לפני תחילת הצום, קחו בחשבון את הערך התזונתי של כל מאכל ומאכל.
מרק ברוקולי הוא דוגמא מצויינת למנה מוצלחת להתחיל בה את הארוחה המפסקת.
להל"ן המתכון עבור 6-8 מנות:
1/2 1 ק"ג ברוקולי
100 גרם חמאה (אם אתם מעוניינים בגרסת פרווה ניתן להמיר בחצי כוס שמן זית)
1 בצל גדול, קצוץ
1 כרישה, קצוצה
2 תפוחי אדמה, קלופים ופרוסים לקוביות
3/4 כוס קמח, מנופה
מלח ופלפל לבן
1/2 כפית אגוז מוסקט
3 ליטר נוזלים (מים, מרק עוף זך, או מרק פרווה)
אופן הכנה:
1. שוטפים את הברוקולי, ומבשלים כדקה במים רותחים עם מעט מלח, מוציאים ומעבירים לקערה עם מים קרים.
2. מוציאים את הברוקולי מהמים הקרים וקוצצים.
3. ממיסים בסיר גדול את החמאה ומטגנים את הירקות הקצוצים (פרט לברוקולי) כמה דקות.
4. מוסיפים את הברוקולי ומערבבים.
5. מוסיפים לסיר קמח והתבלינים, וממשיכים לערבב היטב.
6. מוסיפים לאט לאט את המרק. כאן חייבים לערבב ללא הרף, כדי שלא ישארו גושי קמח.
7. מביאים לרתיחה, ומבשלים על אש קטנה כחצי שעה, עד שהמרק סמיך.
/ / / / / / / / / // / / / / / / / / // / / / / / / / / // / / / / / / / / // / / / / / / / / // / / / / / / / / // / / / / / / / / // / / / / / / / / // / / / / / / / / // / / / / / / / / // / / / / / / / / // / / / / / / / / // / / / / / / / / // / / / / / / / / // / / / / / / / / // / / / / / / / / // / / / / / / / / // / / / / / / / / // / / / / / / / / // / / / / / / / / // / / / / / / / / // / / / / / / / / // / / / / / / / / // / / / / / / / / // / / / / / / / / // / / / / / / / / // / / / / / / / / // / / / / / / / / // / / / / / / / / /
פוליסמן אולגה