תואר בחינוך יכול להקנות לסטדנט הבנה רבה של נושאים שונים בתחום החינוך- למידה, זהות, תהליכי התבגרות, תהליכי התפתחות רגשית, עיצוב השקפות עולם, פיתוח שיטות הוראה וכדומה. בנוסף לכך, לימודי החינוך עוסקים במגוון נושאים חינוכיים כגון התהליכים החינוכיים והקשר בין חברה לחינוך, האדם והחינוך והכרת מערכת החינוך והבנתה. לפניכם תנאי קבלה חינוך עבור תואר ראשון, שני ושלישי.
תנאי קבלה לתואר ראשון
בכל המוסדות האקדמיים תנאי קבלה חינוך בסיסיים הם הדרישה לתעודת בגרות מלאה וציון פסיכומטרי. הציון הפסיכומטרי משתכלל בדרך כלל עם ציון בחינת הבגרות, ואת הציון הזה המועמדים צריכים לעבור כדי להתקבל למוסד האקדמי. בדרך כלל תנאי הקבלה באוניברסיטאות נוקשים ומחמירים יותר מתנאי קבלה במכללות. בדרך כלל רמת הלימודים הנדרשת נקבעת על פי הביקוש ללימודי החינוך . תנאי קבלה חינוך נוסף הוא רמת אנגלית היכולה לתת פטור משיעוריי אנגלית במהלך התואר או עלולה לחייב את הסטודנט להמשיך ולקחת שיעורי אנגלית גם במהלך התואר עצמו.
לימודי תואר שני
בדרך כלל תואר שני כולל לימודים יותר ממוקדים במקצוע. התנאי ללימודי תואר שני הוא ציון מעבר מסויים הנקבע על ידי המוסד האקדמי של התואר הראשון. בנוסף לכך, מוסדות שונים מחייבים את המועמדים לתואר שני לעבור גם מבחני קבלה שונים, ראיונות אישיים או לעבור וועדת קבלה. פעמים רבות מוסדות שונים מחייבים את המועמדים לעבור בחינות פטור באנגלית פעם נוספת או לעבור קורסי השתלמות שונים.
לימודי תואר שלישי
בדרך כלל בכל המוסדות האקדמיים התנאי ללימודי תואר שלישי הוא סיום התואר השני וציון עובר במקצוע. בדרך כלל תואר שלישי הוא המשך התואר השני, אך פעמים רבות ניתן לעשות תואר שלישי בחינוך ללא רקע של לימודי חינוך בתנאי שאלו ייקחו שיעוריי וקורסיי השלמה.
שכר לימוד
שכר הלימוד במוסדות האקדמיים הוא משתנה ממוסד אקדמי אחד למשנהו. בדרך כלל סכות שכר הלימוד תלוי בסוג התואר, היקף הלימודים והמוסד האקדמיץ בדרך כלל האונברסיטאות שכר התואר הראשון לכל שנת לימודים הוא בערך 9000 שקלים. שכר הלימוד במכללות פרטיות הוא בדרך כלל הרבה יותר גבוה.