קבלו את המלכה: הוד מעלתה 'קינואה'
לפני ארבע חמש שנים הוד מעלתה עדיין לא ישבה על כס המלוכה של משפחת הדגנים. באותה העת, המחיר לקילו חצה מעלה את קו 24 שלא לדבר על התוצרת האורגנית, זו הייתה בבחינת אוצר לעשירים בלבד (או למשוגעים לדבר). אבל מה לעשות, כבודה טיפוס איכותי, באופן עקבי והחלטי כבשה כל חלקה פנויה בתפריטים השונים. תחילה, ידעה בחינניותה לשבות את שוחרי הבריאות ברשתה, ולאחר מכן בצניעות, כבשה גם את דמיונם ויצירתיותם של מיטב השפים. ולא בכדי. לגברת קינואה יכולת מופלאה לספוג טעמים שונים, קלה בבישול, משחררת ארומה אגוזית שמעשירה גם רטבים ומרקים, נוחה לעבודה ומאפשרת עיצוב צלחות לתפארת. בקיצור, מה עוד לא נאמר על הגברת. את הערכים התזונתיים אשאיר לכם לחפש בשדות זרים וכאן אחלוק כמה מתכונים שאצלנו בצלחת פשוט מנצחים.
מרק מנגולד וקינואה
חומרים
חבילת עלי מנגולד (בסופרים לפעמים רשום עלי פזיל. בכל מקרה הכוונה היא לעלים הגדולים בעלי הגבעולים הירוקים. בהיעדרם... נו טוב, אפשר להשתמש גם בעלי התרד הקטנים)
חצי כוס קינואה יבשה
1 כף שמן
2 בצלים בנוניים
1 כף אבקת מרק בטעם עוף מרכיבים טבעיים בלבד
מלח
פלפל שחור גרוס
מים
אופן ההכנה
1. חותכים את הבצל לקוביות גדולות (הגודל והצורה לא משנים כי במילא טוחנים) ומטגנים קלות בסיר כבד.
2. שוטפים את עלי המנגולד, חותכים לחתיכות גדולות (את הגבעולים הלבנים קוצצים דק) ומוסיפים לסיר.
3. מוסיפים מים (משהו כמו ליטר אולי קצת יותר) ומביאים לרתיחה.
4. מוסיפים את הקינואה, מלח, פלפל שחור גרוס ואבקת מרק, מערבבים, ומנמיכים את הלהבה. מבשלים עד שהקינואה פתוחה ורכה מאוד.
5. מעבירים את המוצקים במעבד מזון ומוסיפים נוזלים כדי להביא את המרק למרקם אחיד.
6. מחזירים לסיר, מערבבים עם הנוזלים, טועמים, מתקנים תיבול אם צריך ו...לצלחת.
הולך מעולה עם קרוטונים של לחם מלא. יאממי.
לפני ארבע חמש שנים הוד מעלתה עדיין לא ישבה על כס המלוכה של משפחת הדגנים. באותה העת, המחיר לקילו חצה מעלה את קו 24 שלא לדבר על התוצרת האורגנית, זו הייתה בבחינת אוצר לעשירים בלבד (או למשוגעים לדבר). אבל מה לעשות, כבודה טיפוס איכותי, באופן עקבי והחלטי כבשה כל חלקה פנויה בתפריטים השונים. תחילה, ידעה בחינניותה לשבות את שוחרי הבריאות ברשתה, ולאחר מכן בצניעות, כבשה גם את דמיונם ויצירתיותם של מיטב השפים. ולא בכדי. לגברת קינואה יכולת מופלאה לספוג טעמים שונים, קלה בבישול, משחררת ארומה אגוזית שמעשירה גם רטבים ומרקים, נוחה לעבודה ומאפשרת עיצוב צלחות לתפארת. בקיצור, מה עוד לא נאמר על הגברת. את הערכים התזונתיים אשאיר לכם לחפש בשדות זרים וכאן אחלוק כמה מתכונים שאצלנו בצלחת פשוט מנצחים.
מרק מנגולד וקינואה
חומרים
חבילת עלי מנגולד (בסופרים לפעמים רשום עלי פזיל. בכל מקרה הכוונה היא לעלים הגדולים בעלי הגבעולים הירוקים. בהיעדרם... נו טוב, אפשר להשתמש גם בעלי התרד הקטנים)
חצי כוס קינואה יבשה
1 כף שמן
2 בצלים בנוניים
1 כף אבקת מרק בטעם עוף מרכיבים טבעיים בלבד
מלח
פלפל שחור גרוס
מים
אופן ההכנה
1. חותכים את הבצל לקוביות גדולות (הגודל והצורה לא משנים כי במילא טוחנים) ומטגנים קלות בסיר כבד.
2. שוטפים את עלי המנגולד, חותכים לחתיכות גדולות (את הגבעולים הלבנים קוצצים דק) ומוסיפים לסיר.
3. מוסיפים מים (משהו כמו ליטר אולי קצת יותר) ומביאים לרתיחה.
4. מוסיפים את הקינואה, מלח, פלפל שחור גרוס ואבקת מרק, מערבבים, ומנמיכים את הלהבה. מבשלים עד שהקינואה פתוחה ורכה מאוד.
5. מעבירים את המוצקים במעבד מזון ומוסיפים נוזלים כדי להביא את המרק למרקם אחיד.
6. מחזירים לסיר, מערבבים עם הנוזלים, טועמים, מתקנים תיבול אם צריך ו...לצלחת.
הולך מעולה עם קרוטונים של לחם מלא. יאממי.
עוד לפני שהתפוצצה הבועה של ההיטק לפני כמה שנים פתחתי קייטרינג. בחיוך גדול סיפרתי לעולם שהייעוץ העסקי מיועד למנהל הבנק ואילו הבישול מיועד לנשמה. היום כבר אין קייטרינג אבל האהבה לבישול נותרה והיא באה לידי ביטוי בארוחות הגורמה שאנחנו מעניקים כחלק מחבילות פינוק המשלבות עיסויים וארוחות גורמה בבית הלקוח או בצימרים. כך או אחרת נותרתי בנפשי יזמת, מאמנת אישית ויועצת עסקית. אתם מוזמנים לבקר אותנו ולהכיר, אולי עוד ניפגש
ייעוץ עסקי
אימון אישי
חבילות פינוק
>
ייעוץ עסקי
אימון אישי
חבילות פינוק
>