מנת עוף בדבש היא מנה פשוטה שאת ההכנה אליה אפשר לעשות יום קודם וזה יוריד לכם את לחץ ההכנות לפני הצום. המצע הצבעוני רק מוסיף לטעמו המתוק של העוף.
חומרי הגלם:
קוקטייל עוף (עוף מחולק) במשקל כ-2 ק"ג
למשרה:
1/2 כוס דבש
1/4 כוס ריבת תפוזים
1/4 כוס ריבת משמש
2 כפות מים רותחים
2 שיני שום כתושות
מעט פפריקה חריפה
למצע:
2 בצלים גדולים פרוסים
3/4 כוס מים
1/4 כוס מיץ שזיפים (לא חובה, ניתן להמיר גם במיץ אחר)
3 בטטות פרוסות
10 שזיפים מיובשים מגולענים
10 משמשים מיובשים
אופן הכנה:
1. יום לפני מערבבים את כל חומרי המשרה, ומשרים בו את העוף. מכסים ושומרים במקרר.
2. למחרת, שמים בתבנית אפיה את כל מרכיבי המצע וומערבבים.
3. מעל מסדרים את העוף ומכניסים לתנור שחומם ל -180 מעלות לשעה ורבע. בודקים שהעוף והבטטות רכים ומגישים.
//////// // / / / / / / / / ///////// // / / / / / / / / ///////// // / / / / / / / / ///////// // / / / / / / / / ///////// // / / / / / / / / ///////// // / / / / / / / / ///////// // / / / / / / / / ///////// // / / / / / / / / ///////// // / / / / / / / / ///////// // / / / / / / / / ///////// // / / / / / / / / ///////// // / / / / / / / / ///////// // / / / / / / / / ///////// // / / / / / / / / /
פוליסמן אולגה