אני מאמינה שכל אחת מאיתנו הכינה מתישהו וריאציה של פאי רועים, רק לא ידעה שזה השם המתאים לפשטידת בשר ותפו"א שמתבשל כרגע בתנור. מדובר במנה טעימה, שעדיף לאכול מיד, כי פירה שבו משתמשים עבור השכבה השניה של הפאי לא נשמר היטב בקירור וחימום חוזר.
מצרכים:
500 ג"ר בשר בקר טחון
2 בצלים קצוצים
סלסלת פטריות שמפניון חתוכות
1 גזר חתוך לקוביות קטנות או מגורד
2 שיני שום כתושות
1 כף קמח
1 כף רוטב סויה
½ כוס יין אדום
4 תפוחי אדמה מבושלים ומעוכים לפירה
מעט זמן
מלח ופלפל הוראות הכנה:
1.מטגנים במעט שמן את הבצל עד הוא מתרכך
2. מוסיפים את הגזר, ואח"כ את הפטריות והשום ומטגנים עד שנוזלים מתאדים
3. מוסיפים למחבת את הבשר, ומפוררים עם מזלג עד שהבשר משנה את צבעו
4. מוסיפים לתערובת הבשר את הקמח ומערבבים
5. עכשיו זה הזמן להוסיף רוטב סויה, יין, מלח ופלפל
6. מערבבים ומבשלים כ-5 דקות נוספות.
7. מעבירים את הבשר לתבנית אפיה
8. מכסים את הבשר בפירה, אך מנסים לשמור על 2 שכבות נפרדות.
9. מכניסים לתנור שחומם ל-200 מעלות לאפיה של כחצי שעה. // / / / / // / /// / // / / // / / // / / / / / / / / / / // / / / // / / / / // / /// / // / / // / / // / / / / / / / / / / // / / / // / / / / // / /// / // / / // / / // / / / / / / / / / / // / / / // / / / / // / /// / // / / // / / // / / / / / / / / / / // / / / // / / / / // / /// / // / / // / / // / / / / / / / / / / // / / / // / / / / // / /// / // / / // / / // / / / / / / / / / / // / / / // / / / / // / /// / // / / // / / // / / / / / / / / / / // / / / // / / / / // / /// / // / / // / / // / / / / / / / / / / // / / / // / / / / // / /// / // / / // / / // / / / / / / / / / / // / / /
מצרכים:
500 ג"ר בשר בקר טחון
2 בצלים קצוצים
סלסלת פטריות שמפניון חתוכות
1 גזר חתוך לקוביות קטנות או מגורד
2 שיני שום כתושות
1 כף קמח
1 כף רוטב סויה
½ כוס יין אדום
4 תפוחי אדמה מבושלים ומעוכים לפירה
מעט זמן
מלח ופלפל הוראות הכנה:
1.מטגנים במעט שמן את הבצל עד הוא מתרכך
2. מוסיפים את הגזר, ואח"כ את הפטריות והשום ומטגנים עד שנוזלים מתאדים
3. מוסיפים למחבת את הבשר, ומפוררים עם מזלג עד שהבשר משנה את צבעו
4. מוסיפים לתערובת הבשר את הקמח ומערבבים
5. עכשיו זה הזמן להוסיף רוטב סויה, יין, מלח ופלפל
6. מערבבים ומבשלים כ-5 דקות נוספות.
7. מעבירים את הבשר לתבנית אפיה
8. מכסים את הבשר בפירה, אך מנסים לשמור על 2 שכבות נפרדות.
9. מכניסים לתנור שחומם ל-200 מעלות לאפיה של כחצי שעה. // / / / / // / /// / // / / // / / // / / / / / / / / / / // / / / // / / / / // / /// / // / / // / / // / / / / / / / / / / // / / / // / / / / // / /// / // / / // / / // / / / / / / / / / / // / / / // / / / / // / /// / // / / // / / // / / / / / / / / / / // / / / // / / / / // / /// / // / / // / / // / / / / / / / / / / // / / / // / / / / // / /// / // / / // / / // / / / / / / / / / / // / / / // / / / / // / /// / // / / // / / // / / / / / / / / / / // / / / // / / / / // / /// / // / / // / / // / / / / / / / / / / // / / / // / / / / // / /// / // / / // / / // / / / / / / / / / / // / / /
פוליסמן אולגה