בקר זה בשר קצת קשה ויותר מתאים לחבורת קרניברים, מאשר לילדים, ולכן כאמא אני מעדיפה להכין עוף או פרגיות. כשנדמה לי שהכנתי את כל מתכוני העוף שרק יכולים להיות, אני תמיד מוצאת עוד גרסא שטרם ביקרה במטבח שלי. הנה דוגמא למתכון מוצלח נוסף לפרגית:
מצרכים:
6-8 פרגיות
למשרה:
1-2 לימונים סחוטים
20 שיני שום קלופות וחציוית ל-2
מלח, פלפל
2 כפיות פפריקה מתוקה+ כפית פפריקה חריפה
מעט שמן קנולה
2 כפות דבש
1/2 צרור כוסברה
1/2 צרור פיטרוזליה
בנוסף:
2 לימונים פרוסים
אופן ההכנה:
1. מערבבים את כל מרכיבי המרינדה ומשרים בה את הפרגיות לממשך כל הלילה במקרר.
2. למחרת מניחים בתבנית אפיה או בפיירקס את הפרגיות, שופכים מעל את מרינדה הנותרת, ומפזרים מסביב את הלימונים הפרוסים.
3. מכסים בנייר אלומניום, ומכניסים לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות לשעה
/ // / / // / / / / / / / // / / / / / / / // / / // / / / / / / / // / / / / / / / // / / // / / / / / / / // / / / / / / / // / / // / / / / / / / // / / / / / / / // / / // / / / / / / / // / / / / / / / // / / // / / / / / / / // / / / / / / / // / / // / / / / / / / // / / / / / / / // / / // / / / / / / / // / / / / / / / // / / // / / / / / / / // / / / / / / / // / / // / / / / / / / // / / / / / / / // / / // / / / / / / / // / / / / / / / // / / // / / / / / / / // / / / / / / / // / / // / / / / / / / // / / / / / / / // / / // / / / / / / / // / / / / / /
פוליסמן אולגה