דף הבית  >> 
 >> 

הרשם  |  התחבר


מתכון בסיסי לבצק פריך 

מאת    [ 21/08/2013 ]

מילים במאמר: 377   [ נצפה 25547 פעמים ]

בצק פריך בסיסי 

המרכיבים (לתבנית קיש בקוטר 21 ס"מ):
200 גרם קמח (1/2 1 כוסות פחות כף)
100 גרם חמאה קרה, חתוכה לקוביות
1/2 כפית מלח
2 חלמונים
(לבצק מתוק - 4 כפות סוכר)

אופן ההכנה (הוראות גם למעבד מזון וגם להכנה ידנית):
1. במעבד מזון: מכניסים את הקמח והמלח (אם מכינים בצק מתוק - גם את הסוכר) למעבד ומפעילים לכמה שניות. פעולה זו מאווררת את הקמח, בדומה לניפוי הידני. בהכנה ידנית: מנפים את הקמח לקערה ומוסיפים מלח (וסוכר, לבצק מתוק). מוסיפים את קוביות החמאה.

2. במעבד מזון מפעילים בפולסים קצרים ובהכנה ידנית מועכים את החמאה אל הקמח ומשפשפים בין כפות הידיים, עד שמתקבלים פירורים דקים במרקם של חול רטוב. בהכנה ידנית צריך להתאפק ולא לשחק עם הבצק יותר מדי, שלא יתחמם מחום הידיים.

3. מוסיפים חלמונים ומלח ומעבדים בכמה פולסים קצרים במעבד מזון, או במעיכה ושפשוף בין כפות הידיים בהכנה ידנית. עכשיו כבר אמור להיות לכם מרקם בצקי.

4. לוקחים מעט מן הבצק ומהדקים בכף היד. אם אפשר ליצור כדור, הבצק מוכן. אם יש יותר מדי קמח חופשי והבצק לא מתהדק, מעבדים עוד שניה או שתיים. יש להיזהר מעיבוד יתר!

5. בשלב זה, אפשרות אחת היא לאסוף את הבצק לכדור, לשטח מעט לדיסקית, לעטוף בניילון נצמד ולקרר בין חצי שעה לשעה. שיטה זו מומלצת אם מעדיפים לרדד את הבצק במערוך, בצורה מדויקת. אפשרות שניה, קלה יותר, פחות מקצועית אך טובה לא פחות היא לפזר את פירורי הבצק בתבנית ולהדק היטב אל התחתית ואל השוליים. בזמן ההידוק יש ליצור שכבת בצק אחידה בעובייה ככל האפשר.

6. את עודפי הבצק שמעל גובה השוליים חותכים בסכין או מעבירים מערוך בגלגול על שולי התבנית, כך שעודף הבצק יחתך בין שפת התבנית למערוך.

7. מעבירים את הבצק למקרר לחצי שעה עד שעה. אפשר גם להקפיא לעשרים דקות.

8. מניחים נייר אלומיניום או נייר אפייה על הבצק ועליו מפזרים שעועית יבשה או קטנית כבדה אחרת. לחילופין - דוקרים את כל שטח הבצק במזלג. אופים בחום של 180 מעלות. עבור מלית אפויה, אופים את הבצק חצי אפייה בלבד, 12 דקות. עבור מלית ללא אפייה, מסירים את הנייר והמשקולות (אם משתמשים בהם) אחרי 12 דקות וממשיכים לאפות עד שהבצק מזהיב, כ-10 עד 15 דקות נוספות.

9. מניחים לבצק להתקרר מעט לפני שיוצקים מלית שדורשת אפייה. מקררים לחלוטין אם יוצקים מלית קרה, שאינה דורשת אפייה.

זמן הכנות:זמן בישול:סה"כ זמן הכנה:


פוליסמן אולגה




מאמרים חדשים מומלצים: 

חשיבות היוגה לאיזון אורח חיים יושבני  -  מאת: מיכל פן מומחה
היתרונות של עיצוב בית בצורת L -  מאת: פיטר קלייזמר מומחה
לגלות, לטפח, להצליח: חשיבות מימוש פוטנציאל הכישרון לילדים עם צרכים מיוחדים -  מאת: עמית קניגשטיין מומחה
המדריך לניהול כלכלת משק בית עם טיפים ועצות לניהול תקציב -  מאת: נדב טל מומחה
חשבתם שרכב חשמלי פוטר מטיפולים.. תחשבו שוב -  מאת: יואב ציפרוט מומחה
מה הסיבה לבעיות האיכות בעולם -  מאת: חנן מלין מומחה
מערכת יחסים רעילה- איך תזהו מניפולציות רגשיות ותתמודדו איתם  -  מאת: חגית לביא מומחה
לימודים במלחמה | איך ללמוד ולהישאר מרוכז בזמן מלחמה -  מאת: דניאל פאר
אימא אני מפחד' הדרכה להורים כיצד תוכלו לנווט את קשיי 'מצב המלחמה'? -  מאת: רזיאל פריגן פריגן מומחה
הדרך שבה AI (בינה מלאכותית) ממלאת את העולם בזבל דיגיטלי -  מאת: Michael - Micha Shafir מומחה

מורנו'ס - שיווק באינטרנט

©2022 כל הזכויות שמורות

אודותינו
שאלות נפוצות
יצירת קשר
יתרונות לכותבי מאמרים
מדיניות פרטיות
עלינו בעיתונות
מאמרים חדשים

לכותבי מאמרים:
פתיחת חשבון חינם
כניסה למערכת
יתרונות לכותבי מאמרים
תנאי השירות
הנחיות עריכה
תנאי שימוש במאמרים



מאמרים בפייסבוק   מאמרים בטוויטר   מאמרים ביוטיוב