פנקוטה הוא קינוח לא כל כך נפוץ, אך מאוד טעים ולא קשה להכנה. ברצוני לחלוק אתכם מתכון קל ובסיסי אותו תוכלו לגוון בתוספות שונות.
מרכיבים לארבע מנות:
2 חבילות שמנת מתוקה 32%
1.5 כפיות אבקת ג'לטין
כפית תמצית וניל
4 כפות שטוחות סוכר
הכנה:
1. שופכים שמנת מתוקה אחת לסיר.
2. מעל השמנת מפזרים את הג'לטין ומשאירים כך לרבע שעה (מבלי לערבב).
3. עבור 15 דקות מערבבים ומחממים את התערובת על אש קטנה עד שהג'לטין נמס.
4. מוסיפים סוכר וממשיכים לערבב על להמסת הסוכר, ומורידים מהאש.
5. לקערה נוספת שופכים את השמנת המתוקה השניה, ומוסיפים את הווניל.
6. מוסיפים את תערובת הג'לטין לקערה ומערבבים.
7. מסננים את התערובת שמתקבלת ומעבירים לכלי הגשה אישיים. עוטפים בניילון נצמד ומצננים לפחות 4 שעות
אפשר להגיש עם רוטב או בלי.
/ / / / / / / / / // / / / / / / / / // / / / / / / / / // / / / / / / / / // / / / / / / / / // / / / / / / / / // / / / / / / / / // / / / / / / / / // / / / / / / / / // / / / / / / / / // / / / / / / / / // / / / / / / / / // / / / / / / / / // / / / / / / / / // / / / / / / / / // / / / / / / / / // / / / / / / / / // / / / / / / / / // / / / / / / / / /
פוליסמן אולגה