יקב כרמל
שנת 2013 של יקב כרמל .
מי נגד מי ?
האמת קצת קשה לדעת האם זו הייתה שנה טובה ליקב או שמה שנה שתוביל את היקב למקומות אחרים. אריה איבצן ז"ל נפטר והשאיר את היקב די בעלטה . חלק מהפוקדים את הקבר בלוויה של איבצן הגיעו כדי לוודא שאכן הוא נקבר והאי וודאות שהוא השאיר עם הסכמי שיווק בחו"ל לחברת DIVA שאחד ממנהליה הוא ארנון גבע ששותף עם מונטיפיורי ביקב מונטיפיורי העלו המון שאלות אצל אגודת הכורמים ועד עכשיו אין באמת תשובה לשום דבר שקורה ביקב.
הם ללא ספק עוברים מהפכה אומנם מהפכה שקטה וסמויה והשאלה שמענינת אותי היא האם יחליטו להיות ראש לשועלים או זנב לאריות. וכל עוד שהם לא חושפים את המידע אני רק יכול לנסות לשער מה קורה שם.
זה קצת דומה לאדם שמגיע לתובנה שזהו, הוא אינו יכול יותר לנסות להיות עם הגדולים, המירוץ קשה לו, צורך ממנו יותר מידי אנרגיה, וחמור מכך, התוצאות רחוקות מלהרשים והמירוץ הוא לכאורה אבוד. ואז כמוצא אחרון, בעיקר שלאותו אדם או ישות יש גם שגעון גדלות, שכולל רגש נחיתות, הוא מגיע להחלטה שעדיף לו להיות ראש לשועלים ולזכות באהדת רובם, מאשר להישאר זנב לאריות פחות נחשב ופחות רלוונטי. יקב כרמל טיפח הרבה ייננים שאיכשהו היקב והיינן העיפו ולא השכילו להשאיר אותם ביקב. ורובם מככבים היום ביקבים אחרים ומפתיעים אותנו כל הזמן עם זנים חדשים ושילוב של עולם חדש ביינות. היינן לקסר עושה רושם שהולך על המוכר והידוע והבטוח. הוא אומנם עושה יינות שברובם בסדר אבל אין בכרמל תעוזה לייצר יינות שעושים יקבים שמתיימרים להיות מובילים בענף ראה ערך רמת הגולן ראה ערך טפרברג ועוד. יש עכשיו גימיק חדש בשכונה לקרוא ליינות בשם " "כרם היחידני " (ולא רק כרמל משתמשים בזה ), זה בדיוק כמו לקרוא ליין רזרב, ספיישל רזרב, לימיטיד אודישן וכולי. הכל בליל של מילים ללא באמת תוכן. כל אחד יכול לעשות ולרשום מה שהוא רוצה. זה משפט שמעניק ליקב לגבות עוד כסף על היין ותו לא.
אז שנה שעברה איחלנו שתיהיה זו שנה טובה ליקב כרמל השנה מה נאחל. נאחל לכם שזו תהיה שנה של שינוי שישאיר את כרמל כיקב גדול ומוביל שאחראי להמון כורמים ושכרמל לא יהפוך לעסק נדלני כפי שהרבה חוששים גם חלק מעובדיו. שאם כבר עושים שינוי למעלה כדאי לעשות שינוי במקומות הנכונים . שתיהיה זו שנת תעוזה והצלחה כמובן.
יינות חדשים וקצת יינות לחג של כרמל.
כרמל קברנה סוביניון, כרם סומקה 2010 - יין חדש השנה בסדרת 'הכרם היחידני'.
קברנה סובניון מרמת הגולן, 16 חודשי חבית.
יין לעיס עם טעמי פרי טובים מאוד , היין פחות מאופיין כקברנה קלאסי , יש בו קצת מאפייני ויוניה ברכות ובחמאתיות לדעתי צריך עוד זמן בבקבוק להביאו לפוטנציאל הגלום בו.
ילווה נפלא בשרים על האש. הבעיה היחידה היא המחיר ,זה עוד קברנה לא יותר .
120 ש"ח
ריזלינג, כרם קאיומי 2012 – היין הלבן היחידי של סדרת 'הכרם היחידני'.
הריזלינג נהפך לפופולרי השנה בגלל אלדד לוי שמייבא יינות מצוינים מאוסטריה. חבל שהקיומי של כרמל הוא חצי יבש. המתיקות עוזרת לו להמכר יפה לישראלים שתקועים בשנות השמונים עם החצאי יבשים המתקתקים. בסך הכל יין נגיש לכולם, ליום יום.
קצת גבינות עזים לידו .
75 ש"ח
אזורית סוביניון בלאן גליל עליון.
סובניון חביב מעט פסיפלורי לטעמי, חמיצות טובה . גם כאן יין חביב .
עופות בגריל , בשרים קרים .
מחיר לצרכן 45 ש"ח
אזורית קברנה פרנק גליל עליון
בלנד מענבי קברנה פרנק, מלבק ופטי וורדו.
10 חודשי חבית, צבע ארגמני יפה, ריחות טובים של פרי עם מעט חבית שעשתה טוב ליין ולא השתלטה, מעט אלכוהולי וצריך מעט איוורור. יין טוב.
רוסטביף שומני, תבשיל טוב.
מחיר: 65 ש"ח
כרמל מרלו, כרם שעל.
14 חודשי חבית, ריחות ריבתיים, בפה יש המון עשבי תיבול רטובים, היין עם המון טעמי שיזף ואוכמניות בשלות מאוד, גם כאן האלכוהול צריך זמן להתנדף על מנת שהיין יהיה מאוזן. חסרה לי בשרניות ביין הזה על מנת לחוש את טעמי הפרי.
קונפי אווז, ביף בורגניון.
מחיר 120 ש"ח
Carmel Mediterranean .
בלנד של קריניאן, שיראז, פטי וורדו, פטיט סירה, מלבק ומעט ויוניה.
יין בסגנו עמק הרון לכאורה ניצוץ של עולם חדש ביקב כרמל אבל פה בדיוק הבעיה. יינות כאלה צרכים להיות מותאמים למזג האוויר החם שיש אצלינו, ושאפשר לשתות אותם עם אוכל שאנחנו אוכלים ביום יום בעיקר בחודשי הקיץ הרבים. ה Mediterranean הוא יין עוצמתי, עם המון תבלינים, ריחות חווה , עור ופטריות הכמהין בשוליים והטעמים הם ריבתיים בעיקר של דובדבני האמרונה . יין לא מוכן לשתייה וצריך עוד כמה שנים.
גבינות בשלות מאוד.
160 ש"ח
כרמל גוורצטרמינר, כרם שעל:
יין קינוח, יין מאוד ארומטי, מתיקות טובה ומאוזנת.
לקרר היטב ולהגיש עם מוס שוקולד.
85 ש"ח
שף אלון גונן מסעדת אל בריו, בית איש הענבים כתב באתר היין אדום או לבן